İha'dan Ulucanlar Cezaevi'nde Anlamlı "15 Temmuz İhanet Gecesi" Sergisi - Son Dakika
Güncel

İha'dan Ulucanlar Cezaevi'nde Anlamlı "15 Temmuz İhanet Gecesi" Sergisi

İha\'dan Ulucanlar Cezaevi\'nde Anlamlı "15 Temmuz İhanet Gecesi" Sergisi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu teröristlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları hain darbe girişimini ilk anlarından itibaren takip eden ve dünyaya naklen yayın yapan tek yayın kuruluşu olan İhlas Haber Ajansı, (İHA) o gecenin fotoğraflarından oluşan sergiyi Ankara’nın Altındağ...

14.07.2017 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu teröristlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları hain darbe girişimini ilk anlarından itibaren takip eden ve dünyaya naklen yayın yapan tek yayın kuruluşu olan İhlas Haber Ajansı, (İHA) o gecenin fotoğraflarından oluşan sergiyi Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Ulucanlar Cezaevi'nde açtı. Ellerinde Türk bayrakları ile sergiyi gezen öğrenciler, hain kalkışma gecesini tekrardan yaşadıklarını belirterek, hep bir ağızdan "İhlas Haber Ajansı'na sergi için teşekkür ediyoruz" dedi.

FETÖ mensubu teröristlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimine ilişkin görüntü ve bilgileri ilk aktaran haber kuruluşu İHA, o geceye dair özel kareleri vatandaşların ziyaretine açtı. Altındağ Belediyesinin katkılarıyla şu an müze olarak hizmet veren eski Ulucanlar Cezaevi'ndeki Sanat Sokağı'nda açılan sergiye öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 15 Temmuz akşamı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü tankların kapattığını ilk duyuran haber kuruluşu olan İHA, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm yurtta hain kalkışma girişimini ve sonrasında Türk milletinin tankları ve meydanları teslim almasını Türkiye ve dünyadaki abonelerine servis etti. O gece tüm Türkiye'de İHA muhabir ve kameramanları, açılan ateşler altında sahada görevlerini yerine getirerek darbe girişimini ve bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını, vatandaşın kahramanlığını tüm dünyaya duyurdu.

İHA Ankara Haber Müdürü Beyazıt Cebeci, öğrencilere fotoğraflar ve o gece yaşananlar hakkında bilgiler verdi. Ellerinde Türk bayrakları ile sergiyi dolaşmalarının ardından duygularını dile getiren öğrenciler, FETÖ'nün hain kalkışması sırasında çok korktuklarını anlatarak, serginin 15 Temmuz'u kendilerine tekrardan yaşattığını belirttiler. Sergiden çok etkilendiğini söyleyen bir öğrenci, "Anneme sorduğum tek şey 'artık dışarıya çıkamayacak mıyız?' oldu. Annem de bunun durdurulacağını söyledi. Böyle bir durumun bir daha yaşanmasını istemiyorum" diyerek o geceki hislerini anlattı.

Öğrencilerden hep bir ağızdan İHA'ya teşekkür

İHA muhabirlerinin çektiği fotoğrafların o akşamı tekrardan yaşattığını sözlerine ekleyen öğrenciler, hep bir ağızdan "İhlas Haber Ajansı'na sergi için teşekkür ediyoruz" dediler. Öğrenciler sergiyi gezmelerinin ardından ay yıldızlı balonları göğe bıraktı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İha'dan Ulucanlar Cezaevi'nde Anlamlı '15 Temmuz İhanet Gecesi' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement