İha Muhabirine Çirkin Saldırı - Son Dakika
Güncel

İha Muhabirine Çirkin Saldırı

İha Muhabirine Çirkin Saldırı

Bartın’ın Ulus ilçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri 85 yaşındaki bedensel engelli bir kadının oy kullanma işlemini haber yapmak için gittiği okul bahçesinde köy muhtarı ve seçim için okulda görevli temizlik görevi yapan bir kadın tarafından saldırıya uğradı.

10.08.2014 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Ulus ilçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri 85 yaşındaki bedensel engelli bir kadının oy kullanma işlemini haber yapmak için gittiği okul bahçesinde köy muhtarı ve seçim için okulda görevli temizlik görevi yapan bir kadın tarafından saldırıya uğradı.

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Buğurlar köyünde bulunan ilkokulda 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanma işlemi sabah saatlerinde başladı. Öğleden sonra İHA Ulus muhabiri Mustafa Kurt, 85 yaşındaki bedensel engelli Emine A'nın okulda oy kullanması nedeniyle haber yapmak için okul bahçesine gitti. Bir süre sonra otomobil ile okul bahçesine oy kullanmaya gelen Enime A'nın oğlundan izin alan İHA muhabiri Kurt daha sonra çekim yapmaya başladı. Oy pusulası ile okul bahçenin dışına gelen sandık görevlisi İHA muhabiri görünce yaşlı kadının oyunu sandık başında kullanılmasını istedi. Yaşlı kadın gelini tarafından sırta taşınarak sandık başına götürülürken, İHA muhabiri Kurt görüntü çekmeye başladı. Bu sırada olayları kenarda izleyen Buğurlar Köyü muhtarı Ziya Kara, "Ulan şerefsiz neden kamera çekiyorsun" diyerek, gazeteci Kurt'a hakaret etmeye başladı. Olayla hiçbir ilgisi olmadığı ve seçim için okulda temizlik görevlisi olduğu öğrenilen Asiye Ö ise, çekim yapan Kurt'a, fiziki saldırıda bulunarak üzerine yürüdü. Asiye Ö, bir yandan da Kurt'a hakaret etmeye devam etti. Asiye Ö, ayrıca, yerden aldığı taşları Kurt'a atarak, yaralanmasına sebep oldu. Ayrıca olay yerinde bulunan Kurt'un oğlu da atılan taşlardan yaralandı. Bu esnada köy muhtarı Ziya Kara da hakaretlerine devam ederek, muhabir Kurt'u okul bahçesinde zorla çekerek dışarı çıkarmaya uğraştı. Muhtar Kara ve temizlik görevlisi Asiye Ö'nün olayla hiçbir ilgisi olamadığı halde tepki göstermeleri dikkat çekti. Kurt, gördüğü şiddet nedeniyle jandarmaya ekiplerine haber verdi. Gazeteci Kurt olay yerine gelen jandarma ekipleriyle Ulus Devlet Hastanesine giderek darp raporu aldı. Kurt daha sonra Abdipaşa karakoluna giderek, muhtar ve temizlik görevlisi kadından şikayetçi oldu. Kurt'un kolunda ve belinden yaralandığı tespit edildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan Buğurlar Köy muhtarı Ziya Kara, daha öncede köyde bir vatandaşın evine su basması nedeniyle haber yapmak için köye giden iki İHA muhabirlerine hakarette bulunarak, şikayetçi olmuştu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İha Muhabirine Çirkin Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement