İha'nın '15 Temmuz Destanı' Fotoğraf Sergisi Kocaeli'de Açıldı - Son Dakika
Genel

İha'nın '15 Temmuz Destanı' Fotoğraf Sergisi Kocaeli'de Açıldı

İHA'nın '15 Temmuz Destanı' fotoğraf sergisi Kocaeli'de açıldı İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan: "Türkiye dünyaya demokrasi dersi verdi" "O hainler Anadolu'yu ele geçiremeyeceklerKOCAELİ - Kocaeli' de, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin...

13.07.2017 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHA'nın '15 Temmuz Destanı' fotoğraf sergisi Kocaeli'de açıldı

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan: "Türkiye dünyaya demokrasi dersi verdi"

"O hainler Anadolu'yu ele geçiremeyecekler

KOCAELİ - Kocaeli' de, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı gerçekleşti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, İHA tarafından çekilen tarihi fotoğraflardan oluşan sergisi İzmit Belediyesi'ni katkılarıyla, belediye binası önünde dualarla açıldı. İzmit Belediyesi Mehter Takımı açılış öncesinde konser verdi. Açılışa, Kocaeli Büyükşehir Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe müftüsü Musa Bilgiç İHA Koordinatörü Burak Varlık, İHA Kocaeli Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, İHA Kocaeli Haber Müdürü Refik Fidan, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta Konuşan İHA Koordinatörü Burak Varlık, "15 Temmuz gecesi daha önceden beklenmeyen durumlar için kullandığımız b planını devreye sokarak, muhabirlerimiz çok hızlı bir şekilde sahadaki yerlerini aldı. Türk ve dünya kamuoyunu 20 noktadan yaptığımız canlı yayın ve sağladığımız içerikler ile o gece yaşananları an be an duyurduk. Bu bir vatan millet meselesi olduğu için abonemiz olmayan kurumlara da haberlerimizi şifresiz olarak ulaştırdık. Tüm medya kuruluşları ilk andan itibaren haberlerimizi kullanmaya başladılar. Darbenin seyrini değiştiren darbeci askerlerin teslim olma görüntülerini kamuoyu ile paylaştık. Darbeci askerlerin teslim olma görüntülerini canlı yayın ile tüm dünya ile paylaşmak bize nasip oldu" dedi

Türkiye'nin 48 noktasında bu serginin açıldığını belirten Varlık, "Açtığımız sergiler ile 15 temmuz gecesi yaşananları İHA muhabirlerini çektiği fotoğraflarla hatırlatıyoruz. Amacımız o gece yaşananları milletimizin kahramanlığını unutturmamak gelecek nesillere o gece yaşananları aktarabilmektir. Onun için sergimizin adını, "Oradaydık, Unutmadık, Unutturmadık ve Unutturmayacağız" olarak koyduk" ifadelerini kullandı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise konuşmasında, "Türk tarihinde çok önemli tarihler vardır. Bunlardan birisi de 15 Temmuz . Anadolu yurdu bin yılı aşan süre içerisinde çok badireler atlattı. Konumu stratejik olan Anadolu yurdunu rahat bırakmıyorlar. Kem gözler hep üzerinde. Bunun en güzel örneğini Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda yaşadı bu ülke. Çok farklı bir versiyonla 15 Temmuz'da da bunu yaşadık. Bu sefer tarihimizde olmayan bir şekilde asker kılığındaki bu ihanet şebekesinin maşaları sahneye çıktı. Eğer o hainler kazansaydı, belki Anadolu yurdu paramparça olacaktı. Atalarımız emaneti elden gidecekti. Dünyada eşi benzeri olmayan hain darbe girişiminde Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, 7'den 70'e her görüşten vatandaşıyla bayrak, vatan, millet aşkıyla göğsünü siper etti. Şehitler verdik ama vatanımızı hainlere teslim etmedik. Türk milleti olarak "irade bizimdir" diyerek hem hainlere hem de bütün dünyaya en güzel dersi verdik. Türk milleti dünyayı gene şaşırttı. Dünyaya demokrasi dersi verdi. Cumhurbaşkanımız dünyaya liderlik dersi verdi. O hainler Anadolu yurdunu ele geçiremeyecektir. O geceyi unutmamak için bu sergiler çok önemli ben İhlas haber Ajansı'nı tebrik ediyorum" ifadelerini yer verdi

15 Temmuz gecesi Türk milletinin destansı mücadelesinin anlatıldığı sergide 41 fotoğraf 3 gün boyunca sergilenecek.

İha\'nın \'15 Temmuz Destanı\' Fotoğraf Sergisi Kocaeli\'de Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İha'nın '15 Temmuz Destanı' Fotoğraf Sergisi Kocaeli'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor
    06 Nis Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor

    Adana'da hasat başlayan turfanda soğanın fiyatlarının bayramdan sonra düşmesi bekleniyor. Bu yıl Adana'da verim düşüklüğü yaşanan soğanlarda, bayramdan sonra sökülecek olanların daha yüksek verim getirmesi bekleniyor. Türkiye genelindeki depolarda soğan stoklarının azaldığı belirtiliyor. Tarladaki fiyatlar şu anda kilogramı 18-20 lira arasında değişiyor. Ramazan Bayramı'ndan sonra fiyatların düşmesi ve ihracat kapılarının açılması bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı
    06 Nis Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Anlaşmalar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında yapılan değişiklikleri içeriyor. Ayrıca, Ankara'da imzalanan Tarım ve Kırsal Kalkınma için IPARD III Yardımı 2021-2027 Finansman Anlaşması da onaylandı.

  • TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu
    06 Nis TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Eskişehir Şubesi üyeleri, TBD Eskişehir Şube Başkanı Barış Günaydın'ın konuşmasıyla başlayan bir iftar programında bir araya geldi. Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu'nun da katıldığı iftarda, bilişim sektörüyle ilgili gelişmeler ele alındı.

  • İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı
    06 Nis İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı

    İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Sis nedeniyle bazı yerlerde görüş mesafesi de zaman zaman düştü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Boğaz hattının çift yönlü olarak gemi trafiğine kapandığı öğrenildi.

  • İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi
    06 Nis İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi

    İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili olurken, Sarıyer'de Boğaz'da sis bulutları görüntülendi. Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale
    06 Nis Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale

    Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli cisim ve patlayıcı düzeneklere müdahale ediyor.

  • Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor
    06 Nis Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen yıl batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları hala devam ediyor. Geminin enkazının kaldırılması için özel bir şirket tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

  • Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi
    06 Nis Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimi iptal edildi. İl Seçim Kurulu, kısıtlı 2 kişinin oy kullanmasına itiraz üzerine seçim tekrarına karar verdi.

  • Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak
    06 Nis Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak

    Cumhurbaşkanı Kararı ile Keban ile Malatya arasında tesis edilecek enerji iletim hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Proje kapsamında güzergah değişikliği yapılması gerektiğinden 220 numaralı direk yeri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele istimlak edilecek.

  • Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor
    06 Nis Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, bayram tatili boyunca ülkede hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceğini, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağını açıkladı. Vatandaşların bu duruma dikkat etmeleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarını takip etmeleri gerektiği belirtildi.

  • TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin
    06 Nis TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatilinde şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Palandöken, geçmiş yıllarda bayram ziyaretlerinde meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunun ihmallerden kaynaklandığını belirterek, sürücülerin aşırı hız, alkollü direksiyon başına geçme, emniyet kemeri takmama gibi hatalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen trafik kaza kara noktalarını incelemeleri gerektiğini vurguladı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı
    06 Nis Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı

    Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, personeliyle bayramlaşmaya başladı. Başkan Akın, tüm personelle bir araya gelerek çalışmalarında kolaylıklar diledi ve Balıkesir için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Advertisement