İha, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusunun Savaşla Burun Buruna Geldiği Kriz Bölgesinde - Son Dakika
Dünya

İha, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusunun Savaşla Burun Buruna Geldiği Kriz Bölgesinde

İha, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusunun Savaşla Burun Buruna Geldiği Kriz Bölgesinde

İHA, Irak ordusu ile aralarında sadece 6 kilometre mesafede bulunan ve dünya medyasının ulaşamadığı Peşmerge uç mevzilerini görüntüledi.

25.11.2012 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHA, Irak ordusu ile aralarında sadece 6 kilometre mesafede bulunan ve dünya medyasının ulaşamadığı Peşmerge uç mevzilerini görüntüledi. Irak ordusuyla çatışmalar yaşayan Peşmerge güçleri, Tuzhurmatu kentinde konuşlandıkları en uç noktada eller tetikte bekliyor.

Geçen haftadan bu yana Irak ordusu ile K. Irak Kürt Özerk Bölgesi'nin askerleri Peşmerge güçleri arasında çatışmalar yaşanırken, sınırın uç noktasındaki Peşmerge birlikleri yeni çatışmalara karşı hazır durumda. Bağdat ile Kerkük arasında bulunan ve Irak ile Kürtler arasındaki ihtilaflı bölge konumundaki Tuzhurmatu kentindeki Peşmerge güçlerinin mevzilendiği en uç noktayı ziyaret eden İHA ekipleri Peşmergelerin nabzını tuttu. Peşmerge birlikleri elleri tetikte beklerken, uçaksavar ve top bataryaları Irak tarafına çevrilmiş durumda. Tuzhurmatu'dan Bağdat'a giden yola hakim tepedeki uç noktanın komutanları sınırı sürekli olarak dürbünle gözetliyor. Gelişecek herhangi bir duruma karşın komuta merkezini bilgilendirmek için telsizler de sürekli açık konumda.

"BİRKAÇ TANKLA VE KÖR SİLAHLA BİZİ YENEMEZLER"

İHA'ya açıklamalarda bulunan uç noktadaki Peşmergelerin komutanı Binbaşı Abdurrahman İbrahim Emin amaçlarının bölgedeki farklı etnik kökene ait her bir bireyi korumak olduğunu söyledi. Baas rejiminden sonra rejiminden sonra barış amaçlı toplantılarda yer aldıklarını söyleyen Binbaşı İbrahim Emin, "Ancak üzülerek belirtmeliyim ki Irak'taki hükümet Saddam döneminden ders çıkarmayarak aynı Baas yöntemlerini ve hatalarını tekrarlıyor. Irak hükümeti 'Dicle Operasyon Gücü' adı altında kurdukları yeni bir birlikle, birkaç tankla ve kör silahla bizi yeneceklerini sanıyor" dedi.

CUMA HUTBESİNDE PEŞMERGEYE DESTEK ÇAĞRISI

Irak ordusu ile yaşanan çatışmalar nedeniyle cuma hutbesinde halka Peşmergeye destek olması çağrısında bulunuldu. İmamlar hutbede halktan kendi paylarına düşeni yerine getirmelerini istedi. Bu çağrıya uyan halkın mevzilere giderek Peşmergeye moral verdiği bildirildi. Öte yandan Tuzhurmatu kentinde toplanan emekli Peşmergeler destek ve dayanışma toplantısı yaptı. Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin Tuhmurmatu İlçe Başkanlığında gerçekleşen toplantıya silahlarıyla katılan emekli ve yaşlı Peşmergeler tekrar Peşmerge güçlerine katılmaya hazır olduklarını dile getirdiler.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin terörü önlemek ve güvenliği sağlamak amacıyla kurduğu Dicle Operasyon Gücü ile Peşmerge güçleri arasında geçen hafta Tikrit yakınlarında yaşanan çatışmada bir Peşmerge askeri hayatını kaybetmişti. Pazartesi günü ise 12 Irak askeri ile bir sivilin hayatını kaybetmesinin ardından Irak ordusu ve Peşmerge güçleri sınırdaki asker sayılarını artırarak mevzilerini güçlendirmişti. Dicle Operasyon Gücü'ne Saddam döneminin komutanlarından Abdülemir El Zübeydi komuta ediyor. - SELAHADDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İha, Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusunun Savaşla Burun Buruna Geldiği Kriz Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement