İhaleleri Canlı Yayınlayacağım" - Son Dakika
Politika

İhaleleri Canlı Yayınlayacağım"

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Ben ihaleleri canlı yayınlarım. Belediye başkanlığım dönemimde, neredeyse 10-15 yıldır hangi ihale varsa kim girmiş, ne fiyat veriyorlar, komisyon ortamını internetten yayımladık.

27.12.2018 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Ben ihaleleri canlı yayınlarım. Belediye başkanlığım dönemimde, neredeyse 10-15 yıldır hangi ihale varsa kim girmiş, ne fiyat veriyorlar, komisyon ortamını internetten yayımladık. Görsünler, neyi saklıyorum ki insanlardan? Nihayetinde belediyedeki bütçe bu, milletin bütçesi. Herkes görsün." dedi.

Özhaseki, A Haber'de katıldığı canlı yayında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Ankara'ya yönelik projelerine ilişkin soruya Özhaseki, "Herhangi bir şekilde inşaat temelli bir vaadim olmayacak. Yeteri kadar yapılaşma var, yeteri kadar alt-üst geçit, sosyal tesis yapılmış. Benim projelerim daha çok insana dokunan, daha çok çevreci, daha çok yeşil, daha çok sosyal amaçlı projelerden oluşuyor." yanıtını verdi.

Ankara için 11 ana başlıkta projeler oluşturduklarını dile getiren Özhaseki, bunun içinde kültür-sanat, çevre, ulaşımın olduğunu söyledi. Çok önemli ulaşım projelerinin bulunduğunun altını çizen Özhaseki, "İnsanların acil ulaşacakları yerlere kesintisiz akım nasıl sağlanır? Yer altından ve üstünden gerek raylı sistemlerle, gerek lastikli araçlarla ilgili projelerimiz var." dedi.

Özhaseki, kırsalda çevre ilçelerle ilgili ekonomiye katkısı olacak projelerinin bulunduğunu belirterek, bu projeleri gelecek günlerde açıklayacağını bildirdi.

Ankara'da yeşil alanları artıracaklarını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"İnşallah 10 yerde Millet Bahçesi yapacağız. Bu, Ankara'nın yeşile doyması demektir. Ankara'da ihtiyaca cevap vermedi için yer değiştiren kamu kurumları oluyor. Buralarda belediyenin tavrı önemli. Mesela Cebeci Stadı'nın yeri. Vatandaşın nefes alacağı bir yer haline getirilecek. Elbette orada TOKİ ile anlaşmalar var ama bunların hepsini yeniden gözden geçireceğiz. Nerede bir alan bulduk, yeşil yapabilmek adına her şeyi yapacağız."

"Şimdi Ankara döneri dağıtacağım"

"Ankara'da herkes şunu bilsin ki iş başına geldiğimizde 'ben' duygusuyla değil, 'biz' olarak yöneteceğiz." diyen Özhaseki, Ankara'yı sivil toplum kuruluşlarıyla yöneteceklerini vurguladı.

Alacakları kararlarda, ilgili esnaf gruplarıyla istişare yapacaklarını aktaran Özhaseki, "Kimseyle benim hesabım, didişmem, kavgam olmaz. Ben hizmete odaklanırım. Ben hiç kimseyle kolay siyasi polemiğe de girmem ancak iftira ederlerse yalan söylerlerse ki bana bu çok yapıldığı için zamanında aldığım tazminatlarla epey sucuk dağıttım. Şimdi dönüp Ankara döneri dağıtacağım iftira edenler karşısında aldığım tazminatlarla." diye konuştu.

Hiç kimsenin planda yeşil alan olarak gözüken bir yere kütle konduğunu görmeyeceğinin altını çizen Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç kimse gelip benden yoğunluk isteyemeyecek. 5 katlı ev yapılan bir yer var, bütün komşular 5 katlı yapmışlar oturuyorlar arada bir inşaat 'ben 15 katlı ev yapmak istiyorum' diyor. Asla bunu kimse göremeyecek. Yoğunluk artışı kimse benden alamayacak. Ancak şöyle olabilir, bir yerde kentsel dönüşüm var, mahallenin rahatlaması lazım, kamu yararına bir durum var o zaman işler farklılaşır. Şahıs lehine yapılmış plan tadilatını asla 5 yıl boyunca hiç kimse Ankara Büyükşehir Meclisi'nden geçirmeyecek. Bunlar benim prensiplerim."

"Esenboğa'ya raylı hat bir an önce ihale edilecek"

Özhaseki, 20 yıllık belediyeciliğinde hiçbir yeşil alanı talan etmediğini anlatarak, "Ben ihaleleri canlı yayınlarım. Belediye başkanlığım dönemimde, neredeyse 10-15 yıldır hangi ihale varsa kim girmiş, ne fiyat veriyorlar, komisyon ortamını internetten yayımladık. Görsünler, neyi saklıyorum ki insanlardan? Nihayetinde belediyedeki bütçe bu, milletin bütçesi. Herkes görsün." dedi.

Esenboğa Havalimanı'na yapımı planlanan raylı sistemin ne zaman başlayacağı yönündeki soruya Özhaseki, "Özellikle Keçiören'den başlayarak, havalimanına kadar uzanan, daha sonra Çubuk'a gidecek hattın bir an önce ihale edilip yapılması lazım. İkincisi de lastik tekerlekli araçlar için iki yerde alt-üst geçit yaptırmak lazım." yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İhaleleri Canlı Yayınlayacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı
    13:06 DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı

    Bolu merkezli Sakarya ve Ankara'da düzenlenen 'BOZDOĞAN-17' adlı operasyonda DEAŞ terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen 15 şahıs yakalandı. Operasyonlar sonucunda suç unsurları ele geçirildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi
    13:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi için kente geldi. Erdoğan'ı karşılamak üzere Bursa Valisi, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı hazır bulundu. Erdoğan, halkı selamlayıp hediye dağıttıktan sonra miting için Gökdere'ye geçti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor
    13:02 Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde Konut Projesi Tamamlanıyor

    Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmaların yarısı tamamlandı. Yapımı tamamlanan daireleri ve örnek daireyi hak sahipleri Başkan Yıldırım ile yerinde inceledi.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

  • Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi
    12:58 Kayserili Vatandaşlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayseri'de alkollü mekan olmamasını eleştirmesi Kayserili vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

  • Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu
    12:57 Başkan Zolan, Babadağ'da hemşehrileriyle buluştu

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek hizmetlerini anlattı ve Denizli'ye hizmetkar olmanın mutluluğunu dile getirdi.

  • Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği'nde yapılan operasyonda radar cihazı ve bıçak ele geçirildi
    12:54 Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği'nde yapılan operasyonda radar cihazı ve bıçak ele geçirildi

    Samsun Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen şok asayiş ve NARVAS uygulamasında yapılan kontrollerde 1 adet kurusıkı tabanca, 14 adet kurusıkı tabanca fişeği, 3 adet radar tespit cihazı ve 4 adet bıçak ele geçirildi. Ayrıca 5 araca 75 bin 351 TL trafik cezası uygulandı. Operasyon kapsamında 3 şahsa 12 bin 436 TL idari para cezası verilirken, 3 şahsa adli tahkikat başlatıldı ve 2 şahsa idari işlemler başlatıldı.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu
    12:54 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Memur-Sen Karabük Şubesi Üyeleriyle İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Hürriyet Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Çetinkaya, davetlilerle birlikte orucunu açarak ramazanın bereketine ortak olduklarını ve projelerinden bahsetti. AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da Çetinkaya için destek istedi ve kenti gerçek ve sosyal belediyecilikle buluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

  • CHP İzmir İl Başkanı: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık
    12:52 CHP İzmir İl Başkanı: Seçim güvenliği için bütün tedbirleri aldık

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir İl Örgütü olarak seçim ve seçim güvenliği konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini ve seçimde herhangi bir oyun heba olmaması için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Aslanoğlu, vatandaşlara sandıklara gitme ve oylarını kullanma çağrısı yaparken, İzmir'de sandık sayısının arttığını ve yaklaşık 40 bin kişilik bir orduyla sandıkların güven içinde olacağını belirtti. Ayrıca, CHP'nin anlık verileri paylaştığını ve hataları anında yakalayıp müdahale ettiklerini ifade etti. İzmir'de 3 milyon 459 bin 745 seçmenin olduğunu ve toplamda 10 bin 740 sandık bulunduğunu aktaran Aslanoğlu, Buca'nın yoğunluk açısından ilk sırada yer aldığını ve Beydağ'ın ise en sakin ilçe olduğunu bildirdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da SKM'yi ziyaret etti
    12:52 Milli Eğitim Bakanı Erzurum'da SKM'yi ziyaret etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da Çat ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek esnafı da ziyaret etti. Bakan Tekin, seçmenden Cumhur İttifakı adayına destek istedi.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.


Advertisement