İhd, CHP'li Aygün'ün Serbest Bırakılmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

İhd, CHP'li Aygün'ün Serbest Bırakılmasını İstedi

İhd, CHP\'li Aygün\'ün Serbest Bırakılmasını İstedi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını isteyerek "Kürt sorununun demokratik ve siyasi zeminde çözümü mümkündür ve bunu zora sokacak eylemlerden"...

13.08.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını isteyerek "Kürt sorununun demokratik ve siyasi zeminde çözümü mümkündür ve bunu zora sokacak eylemlerden kaçınılmalıdır" dedi.

Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri Federasyonu (FIDH), İHD, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) yanlısı bir grup Kızılay Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde toplanarak CHP milletvekili Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti. Grup adına bir açıklama yapan İHD Genel Başkanı Türkdoğan, İnsan Hakları Örgütleri olarak her türlü şiddete karşı olduklarını bir kez daha yenilediklerini belirterek "Özellikle sivillere yönelik saldırı eylemleri hiç bir koşulda kabul edilemez. Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılıp alıkonulması eylemini kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Türkdoğan, eylemin sivil bir kişiyi hedef almasının ötesinde, halkın oyları ile seçilmiş bir kişiye yönelik olmasının dikkat çekici olduğunu vurgulayarak "şöyle devam etti:

"Eylem bu yönüyle de şiddetin egemen olduğu günümüz kaos ortamını daha da tırmandıracak tehlikeli gelişmeleri içinde barındırmaktadır. Eylemi gerçekleştiren KCK/HPG'ye sesleniyoruz; Hüseyin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır. Kürt sorununun demokratik ve siyasi zeminde çözümü mümkündür ve bunu zora sokacak eylemlerden kaçınılmalıdır."

TBMM'nin Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için olağanüstü toplanarak inisiyatif alması gerektiğini ifade eden Türkdoğan, Aygün'ün can güvenliğinin sağlanması bakımından devam eden operasyonların durdurulması gerektiğini söyledi.

Türkdoğan, insan hakları kurumları olarak Aygün'ün ve daha önce kaçırılmış tüm kişilerin serbest bırakılması için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhd, CHP'li Aygün'ün Serbest Bırakılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement