İHD'den Askeri Kışla Önünde "Askeri Yargı Kaldırılsın" Çağrısı - Son Dakika
Yerel

İHD'den Askeri Kışla Önünde "Askeri Yargı Kaldırılsın" Çağrısı

İHD\'den Askeri Kışla Önünde "Askeri Yargı Kaldırılsın" Çağrısı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şubesi’nce General Semih Sancar Kışlası önünde yapılan basın açıklamasında askeri yargının kaldırılması istendi.

19.02.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şubesi'nce General Semih Sancar Kışlası önünde yapılan basın açıklamasında askeri yargının kaldırılması istendi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasında konuşan İnsan Hakları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Medeni Aygül, "Türkiye yargı sistemi yargı birliğinden uzak olup, çok başlı ve karmaşıktır. Emir komuta zincirindeki askeri yargı, özel yetkili mahkemeleri ve iş yükü altında çalışamaz hale gelen adli yargı, halkı ile arasına duvarlar ören idari yargı olarak farklı alanlara bölünmüş olan yargının aynı zamanda tarafsızlığı ve bağımsızlığı ile ilgili ciddi sorun bulunmaktadır. Türkiye'de yargının tarafsız ve bağımsız olmasını sağlamanın ilk yolunun yargı birliğini sağlamak olduğunu ve böylece adaletin sağlanması için halk nezdinde güvenilir olmasını sağlayacak hukukun üstünlüğü ilkesine uygun bir yargı yapılanmasına ihtiyaç vardır. Hali hazırda Türkiye'de bir bütün olarak toplumun yargı organlarına olan güveni giderek azalmakta, kişilerde adalete olan inanç giderek zayıflamaktadır. Askeri kışlalardaki bu kadar yüksek şüpheli ölüm karşısında askeri yargı ne yapmıştır? İnsan hakları savunucuları olarak kışlalardaki her türlü yaşam hakkı ihlalinin ve vücut bütünlüğüne yönelik ihlallerin etkili bir şekilde soruşturulmadığı ve kovuşturmaya dönüştürülmediğini belirtmek istiyoruz. Roboski katliamında görüldüğü gibi askeri savcılığın göz göre göre yapılan katliamı dahi dönüştüremediğine tanıklık ettik.

Sonuç olarak askeri yargının kaldırılması için Mazlum Der ve İHD Genel Merkezleri, tüm şubelerimiz ile birlikte Türkiye çapında yürüteceğimiz kampanyamızı bugün başlatıyoruz. Konuya dikkat çekmek farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kalabalık basın açıklaması sonra güvenlik tedbirleri kapsamında dağıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD'den Askeri Kışla Önünde 'Askeri Yargı Kaldırılsın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement