Suriye'deki fizik tedavi merkezinde savaşın yaraları sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki fizik tedavi merkezinde savaşın yaraları sarılıyor

- Suriye'deki fizik tedavi merkezinde savaşın yaraları sarılıyor Suriye'nin İdlib kırsalında bulunan Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde savaşın sivillerde oluşturduğu yaralar sarılıyor.

01.06.2022 12:17  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Suriye'deki fizik tedavi merkezinde savaşın yaraları sarılıyor

İDLİB - Suriye'nin İdlib kırsalında bulunan Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde savaşın sivillerde oluşturduğu yaralar sarılıyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde geçirdiği kaza, maruz kaldığı saldırılar veya sinir sistemi bozukluğuna bağlı olarak ortaya çıkan nörolojik hastalık geçiren sivillere uzmanlarca destek veriliyor. Kadın, erkek ve çocuklar için üç farklı bölümün bulunduğu merkezden her ay yaklaşık olarak 90 kişi faydalanıyor. Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Müdürü Dr. Ataa Hatip, 2020 yılında açılan merkezde her yaş grubuna hizmet verildiğini söyledi. Dr. Hatip, merkezin vermiş olduğu hizmetlerin çerçevesine giren her hastanın kabul edildiğini belirterek, "Bunların geneli sinirsel rahatsızlıklar nedeniyle merkezimize başvuruyor. Çeşitli aletlerle ve uzman kadromuzla düzenli bir tedavi programı uyguluyoruz. Bunun dışında tekerlekli sandalye, baston ve hasta bezi gibi ihtiyaçlarını da teslim ediyoruz" diye konuştu.

Yaşadığı bölgeye yapılan saldırı sonucu sağ omzuna şarapnel isabet eden 30 yaşındaki Muaz Abdulhadi, "Bu merkeze iki ay önce başvurdum. Omzuma şarapnel saplandığı için kemiğim parçalanmıştı. Bu nedenle sağ tarafım felçli durumdaydı. Şu anda tedavi görüyorum. Çok şükür süreç iyi ilerliyor" dedi.

İdlib'teki Hayat Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Muhammed el Safani ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde staj yaptığını anlatarak, "Okulda gördüğümüz teorik eğitimi burada pratiğe dökme imkanı elde ediyoruz. En sık gördüğümüz vakalar arasında omurilik rahatsızlıkları ve yarı felç durumunda olan hastalar bulunuyor" ifadesini kullandı.

Haftanın 6 günü aktif olan merkezde 6 uzman personel ve 52 stajyer görev alıyor.

Suriye\'deki fizik tedavi merkezinde savaşın yaraları sarılıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'deki fizik tedavi merkezinde savaşın yaraları sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement