İHH'nın yardım kampanyası Beyrut'taki 30 bin aileye ulaştı - Son Dakika
Güncel

İHH'nın yardım kampanyası Beyrut'taki 30 bin aileye ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından başlattığı yardım kampanyasından 30 bin kişi yararlandı.

09.09.2020 13:17  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından başlattığı yardım kampanyasından 30 bin kişi yararlandı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, siyasi istikrarsızlık, ekonomik problemler, koronavirüs salgını ve arkasından Beyrut limanında meydana gelen patlama nedeniyle Lübnan halkı ve ekonomisi büyük sıkıntılar çekiyor.

Beyrut'taki patlamanın ardından başlatılan Acil Yardım Kampanyası'yla bölgede yardım çalışmalarını sürdüren İHH, bin 314 aileye 25'şer kilogram un dağıttı. Ayrıca 2 bin 613 kişiye sıcak yemek, bin 514 aileye gıda kumanyası, 200 adet hijyen paketi dağıtımlarını da sürdüren İHH, patlamada hasar gören evlerin onarım çalışmalarını da yürütüyor.

Yapılan yardımlardan şu ana kadar 30 bin kişi istifade etti.

Sağlık merkezlerine ilaç desteği

Patlamadan sonra ilaç sıkıntısının yaşandığı Beyrut'taki sağlık çalışmaları kapsamında da yardım faaliyetlerinde bulunan İHH, 3 sağlık merkezine ilaç yardımı ve 100 ilk yardım ve acil müdahale çantası dağıtımı gerçekleştirdi.

İHH aracılığıyla Lübnan halkına yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, ACIL yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 lira bağışta bulunabiliyor.

İHH\'nın yardım kampanyası Beyrut\'taki 30 bin aileye ulaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İHH'nın yardım kampanyası Beyrut'taki 30 bin aileye ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement