İhracat Portakal Üreticisini Umutlandırdı - Son Dakika
Ekonomi

İhracat Portakal Üreticisini Umutlandırdı

İhracat Portakal Üreticisini Umutlandırdı

Aydın’da ürünlerini toplayıp depolayan portakal üreticileri sezondan umutlu. Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan krizin ardından para etmediği için ürünü dalında bırakan üretici bu yıl yapılan yeni icraat anlaşmaları ile birlikte portakal üreticisi ürünü toplayıp koruma altına aldı.

09.01.2018 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da ürünlerini toplayıp depolayan portakal üreticileri sezondan umutlu. Geçtiğimiz yıl Rusya ile yaşanan krizin ardından para etmediği için ürünü dalında bırakan üretici bu yıl yapılan yeni icraat anlaşmaları ile birlikte portakal üreticisi ürünü toplayıp koruma altına aldı.

Aydın Kuyucaklı portakal üreticilerinden Adem Karasu ve İsmail Taşköprü bu yıl verimin yanında fiyatların da iyi olduğunu belirtti. Yapılan ihracat anlaşmalarının üreticiyi de rahatlattığını belirten Adem Karasu, Kilosu 1 TL ve üzerinde satıldıktan sonra portakal üreticisinin para kazanacağını belirterek "Şimdilik durum iyi gidiyor. Geçtiğimiz yıllarda Rusya ile yaşanan sorun narenciye üreticisini olumsuz etkilemişti. Rusya'ya ihracatın yeniden başlamasının yanında şimdi de Irak, İran ve Ukrayna ile de bağlantılar yapıldı.Şu anda Aydın'da bir çok tesiste yurtdışına gidecek ürünlerin çürümemesi için mumlama tesisleri kuruldu. Sadece Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin tonluk mumlama tesisi kurulduğunu ve tesisin bir ortağının Ukraynalı olduğunu öğrendik. İnşallah bu yıl bereketli bir sezon yaşamayı umut ediyoruz" diye konuştular.

"Geçen yılının zararını karşılarız"

Narenciye üreticisinin, angajman kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 24 Kasım 2015'te Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın aldığı ambargo kararlarından olumsuz etkilendiğini ancak bu yıl o olumsuzlukların telafisinin olacağına inandıklarını belirten Adem Karasu, "Şimdilik her şey iyi gidiyor. Üretici olarak bizler de ürünlerimizi toplayıp hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah bereketli bir yıl geçiririz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İhracat Portakal Üreticisini Umutlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement