İhracattaki Rekor Türk Ekonomisinin Gücünü Gösteriyor - Son Dakika
Güncel

İhracattaki Rekor Türk Ekonomisinin Gücünü Gösteriyor

İhracattaki Rekor Türk Ekonomisinin Gücünü Gösteriyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Ekim ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaşıldığını açıkladı.

01.11.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatta gerçekleşen yüzde 13.1'lik artışla Türkiye, 15 milyar 732 milyon dolar ihracat gerçekleşti. İhracattaki tarihi rekoru değerlendiren TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, ''Kırılan rekor 2019 yılına umutla bakmamızı sağlayan en önemli işaretlerden biri. Türkiye ürettikçe, hem ihracat rakamlarını artıracak, hem de istihdam da önemli mesafeler kat edecek. İhracattaki artış Türk ekonomisinin gücünü gösteriyor'' dedi

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) verilerine göre Türkiye 1,5 milyar dolar ile en fazla ihracatı Almanya ile gerçekleştirdi. Ekim ayında 53 il ihracatını artırırken ilk üç sırayı 6.9 milyar dolar ile İstanbul, 1.3 milyar dolar ile Kocaeli ve 1.2 milyar dolar ile Bursa aldı. TÜMSİAD (Tüm Sanayici İşadamları Derneği) Başkanı Yaşar Doğan Türkiye'nin ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Hükümet nezdinde atılan olumlu adımların karşılığının alınmaya başladığını belirten Doğan, ''Ekim ayında ihracat alanında gerçekleşen tarihi rekor piyasalara, sanayicilere ve özetle tüm üreticilere büyük moral olacaktır. Türk ekonomisinin en çok ihtiyaç duyduğu iki unsurdan biri moral diğeri de atılan olumlu adımlar. Şu an her ikisi de mevcut. Piyasalardaki işaretler ihracattaki büyümenin giderek artacağını gösteriyor. İhracattaki artış Türkiye'nin döviz rezervlerini büyütürken, istihdamda da artış sağlayacaktır. Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor'' dedi.

VERGİ İNDİRİM PAKETİ PİYASALARI CANLANDIRACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın önceki gün açıkladığı vergi indirim paketine de değinen TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, ''Altı başlıktan oluşan vergi paketinde piyasalara büyük hareketlilik kazandıracak KDV ve ÖTV indirimleri yer alıyor. Konut satışından mobilyaya, beyaz eşyadan otomotiv sektörüne kadar çok önemli vergi indirim kararları alındı. Bunlar reform niteliğinde kararlardır. Piyasalara yansıyacak canlılık Türk ekonomisine hem olumlu yansıyacak hem de 2019'da ekonomik alt yapı çok daha güçlenecektir'' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İhracattaki Rekor Türk Ekonomisinin Gücünü Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement