İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir? - Son Dakika
Güncel

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir?

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir?

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, bir soruşturma ile ilgili olarak ifade vermek üzere gittiği İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Batman'da açılan başka bir soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Peki, İhsan Eliaçık kimdir?

17.06.2021 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü yazar İhsan Eliaçık, Batman'daki hakkında açılan başka bir soruşturmada ifade vermediği için gözaltına alındı. Gittiği İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alınan Eliaçık'ın ifadesi alındıktan sonra bu sabah serbest bırakıldı. Bu gelişme üzerine vatandaşlar tarafından merak konusu olan İhsan Eliaçık kimdir, kaç yaşındadır, kitapları nelerdir? İşte, ünlü ilahiyatçının bilinmeyenleri…

İHSAN ELİAÇIK KİMDİR?

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık, 23 Aralık 1961 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini hem Kayseri hem de Kırşehir'de karışık olarak tamamlayan Eliaçık, üniversite eğitimini 1985 – 1990 yılları arasında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı.

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir?

İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDEN AYRILDI

İhsan Eliaçık, İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmadan bıraktı. O dönem bağımsız yazarlık yapmaya başlayan Eliaçık, Kayseri Gündem, Yeryüzü, Değişim, Kayseri Gündem, Yarın, Zaman, Gerçek Hayat, Söz ve Adalet, Bilge Adam, Sabah, Radikal gibi bir çok dergi ve gazetede yazılar yazdı.

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir?

ÇALIŞTIĞI DERGİLER KAPANINCA KENDİ SİTESİNDE YAZMAYA BAŞLADI

4 yıl boyunca Yarın Dergisi'nde, 8 ay Söz ve Adalet Dergisi'nde, Gerçek Hayat Dergisi'nde 2 yıl, haber10.com sitesinde ise 4,5 yıl yazılar yazan Eliaçık, Yarın ve Söz ve Adalet Dergileri kapandıktan bir süre sonra kendi yazılarını kendi web sitesinde yayınlamaya başladı. Eliaçık, bir dönem Karşı Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yaptı.

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir?

KIZI DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Evli ve 5 çocuk babası olan İhsan Eliaçık'ın kızı Zeynep Eliaçık, 2012 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında bazı banka ve iş yerlerine zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı.

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir?

İHSAN ELİAÇIK'IN KİTAPLARI

56 yaşındaki Eliaçık'ın 1992 ile 2012 yılları arasında yazdığı; İtikat Üzerine, İslam Ve Sosyal Değişim, Devrimci İslam, İslam'ın Yenilikçileri, Adalet Devleti; Ortak İyinin İktidarı, İhyadan İnşaya İslam Düşüncesi, İslam'ın Üç Çağı, Mehmet Akif, Muhammed İkbal, Aliya İzzet Begoviç, Yaşayan Kur'an; Türkçe Meal, Yaşayan Kur'an; Türkçe Meal-Tefsir, Daru's-Selam; Evrensel Adalet Ve Barış Yurdu, Gerçek Hayat Dini, Nuzül Sırasına Göre Yaşayan Kur'an; Türkçe Meal-Tefsir (Tek Cilt), Mülk Yazıları I, Hanginiz Muhammed, Mülk Yazıları I+II, Bana Dinden Bahset, Bu Belde, Kur'an'a Giriş, Sosyal İslam gibi toplamda 22 kitabı bulunuyor.

Son Dakika Güncel İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement