İhsaniye'de Özel Yetenekli Öğrenciler Belirlenecek - Son Dakika
Yerel

İhsaniye'de Özel Yetenekli Öğrenciler Belirlenecek

İhsaniye\'de Özel Yetenekli Öğrenciler Belirlenecek

Afyonkarahisar İhsaniye Kaymakamlığı’nın başlattığı ‘Eğitimde 3 Adım’ projesi kapsamında ilçede bilim, sanat, spor ve edebiyat alanında yetenekli öğrenciler için seçmeler yapıldı.

10.06.2017 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İhsaniye Kaymakamlığı'nın başlattığı 'Eğitimde 3 Adım' projesi kapsamında ilçede bilim, sanat, spor ve edebiyat alanında yetenekli öğrenciler için seçmeler yapıldı.

Proje ile ilgili bilgiler veren Kaymakam Alper Taş, Eğitimde 3 Adım projesinin de üç farklı ayağı olduğunu belirtti.İlçedeki eğitim hayatının tüm taraflarının yer aldığı okul idarecileri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla ortak çalışmaların yapıldığını dile getiren Kaymakam Taş, şöyle konuştu:

"Biz proje kapsamında taraflar arasında koordinasyonu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada da eğitim kalitemizin artmasını istiyoruz. İkinci ayağımız 'Günde bir saat tekrarla sende yapabilirsin' projesidir. Buda yine çocuklarımıza tekrar alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen ve onların meslek ideali kazandırılması yoluyla teşvik etmektir. Üçüncü ayağımız da 'Bir yetenek aranıyor' projesidir. Bu noktada da ilçe genelindeki bütün öğrencilerimizin yeteneklerini tespit etmeyi amaçladık. Bu doğrultuda kendilerini yetiştirmeyi ve ilgili mesleklere yönlendirmeyi hedefliyoruz. Yine ilçe genelindeki en yetenekli öğrencilerden bilim, sanat, spor ve edebiyat alanlarında özel yetenek grupları oluşturularak, özel eğitimler verilecek."

"Çocuklarımızın isteği olan sosyal faaliyetleri planlamayı hedefliyoruz"

Kaymakam Taş, öğrenimin tarafları olan idarecilerimiz ve velilerimizle toplantılarda bu projenin ortaya çıktığını kaydetti. 'Eğitimde 3 Adım' projesinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde çocukların güzel geleceğe sahip olmasını arzu ettiklerini aktaran Taş, "Yine çocuklarımızın isteği olan sosyal faaliyetleri planlamayı hedefliyoruz. Proje dahilinde ilçemizden ülkemizi gururlandıracak olan büyük yeteneklerin çıkmasının önü açılacak. Proje kapsamında ziyaret ettiğim okullarda gerçekten üstün yetenekli öğrenciler olduğunu gördüm. Ancak bunların değerlendirip, desteklenmesi gerekiyor. İnşallah projemiz amacına ulaşacaktır" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhsaniye'de Özel Yetenekli Öğrenciler Belirlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement