İhtiyaç Sahibine Sosyal Markette Banka Kart Uygulaması - Son Dakika
Yerel

İhtiyaç Sahibine Sosyal Markette Banka Kart Uygulaması

Muratpaşa Kaymakamlığı, ihtiyaç sahiplerinin gıda, giysi gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere sosyal market kurarken, burada yapılacak harcamalarda kullanılmak üzere banka kartı hazırladı.

04.08.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Kaymakamlığı, ihtiyaç sahiplerinin gıda, giysi gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere sosyal market kurarken, burada yapılacak harcamalarda kullanılmak üzere banka kartı hazırladı.

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurettin Erdoğan, Türk Kızılayı Derneği Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, Birebir Marketleri Genel Müdürü Altan Vural, Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürü Recep Özdemir ve vakıf mütevelli heyeti üyelerinin katılımıyla Dayanışma Evi Sosyal Market'te basın toplantısı düzenledi.

Kaymakam Kocabaş, Dayanışma Evi Projesi'nin hizmet binasında, sosyal market kurduklarını, hayırseverlerin desteğiyle sağlanan gıda, giysi hatta beyaz eşyanın bu marketten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını bildirdi.

Markette kullanılmak üzere Ziraat Bankası işbirliğiyle banka kartı hazırladıklarını söyleyen Kocabaş, "Banka kartı uygulamasına geçmiş olan Dayanışma evi, Muratpaşa ilçesinde yaşayan, yardıma muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza, bir alışveriş mağazasında alışveriş yapıyormuş gibi kendi isteklerine, ihtiyaçlarına ve beğenilerine uygun ortamı oluşturarak ihtiyaçların temin etmelerini sağlayacaktır"dedi.

Projeye, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün maddi kaynak sağladığını bildiren Kocabaş, 80 bin haneli Muratpaşa ilçesinde yaklaşık 5 bin haneye kadar verilebilecek banka kartına gıda ihtiyacı için 150 liraya kadar para yüklenebileceğini anlattı. Kocabaş, "Böyle bir ödeme sistemi Türkiye'de ilk' dedi.

Kocabaş, markette satılan ürünleri ihale yöntemiyle aldıkları için ve kar amacı gütmediklerinden ürünlerin piyasa fiyatının altında olduğunu kaydetti. Kocabaş, markette satışa sunulan bazı ürünlerin de hayırseverlerin desteğiyle sağlandığına işaret etti.

Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürü Recep Özdemir, kartların ücretsiz hazırlandığın belirterek, karta SYDV tarafından yüklenen bakiye kadar ihtiyaç sahibinin marketten harcama yapabileceğini söyledi. Özdemir, projeye özel 5 bin banka kartı hazırladıklarını bildirdi.

Birebir Marketleri Genel Müdür Altan Vural da sosyal marketin diğer marketler standardında bir market olduğunu belirterek, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde projeye katkı sağladıklarını söyledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhtiyaç Sahibine Sosyal Markette Banka Kart Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement