İhtiyaçlarını karşılayamayan Mustafa amca huzurevine yerleşmek istiyor - Son Dakika
Yaşam

İhtiyaçlarını karşılayamayan Mustafa amca huzurevine yerleşmek istiyor

İhtiyaçlarını karşılayamayan Mustafa amca huzurevine yerleşmek istiyor Karabük'te çocuklarının bakmadığı yaşlı adamın ihtiyaçlarını komşuları karşılıyor Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tek başına yaşayan 76 yaşındaki Mustafa Duman, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı için huzurevine...

13.12.2020 14:16  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhtiyaçlarını karşılayamayan Mustafa amca huzurevine yerleşmek istiyor

Karabük'te çocuklarının bakmadığı yaşlı adamın ihtiyaçlarını komşuları karşılıyor

KARABÜK - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tek başına yaşayan 76 yaşındaki Mustafa Duman, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı için huzurevine yerleşmek istiyor.

Safranbolu ilçesi Hüseyin Çelebi Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk babası Mustafa Duman eşi vefat ettikten sonra tek başına kaldı. İhtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı için iki ay önce bir oğlunun yanına giden yaşlı adam, torunları kendisini istemediği için geri dönmek zorunda kaldı. Komşularının yardımıyla bazı ihtiyaçlarını karşılayan yaşlı adam, bir an önce huzurevine yerleşmek istiyor.

"Düşse kalsa kimsenin haberi olmayacak"

Yaşlı adamın ihtiyaçlarını karşılamak için yardımcı olan komşusu Mehmet Demir, ellerinden geleni yaptığını fakat yeterli olmadığını belirterek, "Mustafa amca komşumuzdur. Göründüğü gibi bakıma muhtaç. Sobası, yemeği ve her türlü ihtiyaçlarına muhtaç durumda. Kendi başına hiçbir şey yapamıyor. Biz de burada mahalleden komşuları olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama nereye kadar. Yani herkesin kendine göre işi gücü var. Elimizden geleni yapıyoruz ama yeterli gelmiyor. Mustafa amcanın ya bakımevine ya da başka bir yere yerleştirilmesi lazım. Yardıma muhtaç bir adam. Düşse kalsa kimsenin haberi olmayacak. Geçen polislerle geldik buraya, ses alamadık ve merdiven dayadık cama öyle girdik. İçeri girdiğimizde soba yanmıyordu, evin içi buz gibiydi. Uyuyor vaziyetteydi" dedi.

Çocuklarının arandığını ve olumlu cevap alamadıklarını dile getiren Demir, " İstanbul'da varmış bir oğlu. O arandı. Maaş kartı da ondaymış herhalde. ya babana bak ya da kartı gönder, burada babana baktıralım dedik. Hiçbir cevap yok. Mahalleli elinden geleni yapıyor. Muhtar bazı yerlere başvuru yaptığını ve sıra olduğunu iletti. Belediyeden, aşevinden gün aşırı yemek geliyor. Biz getiriyoruz. Nereye kadar bakarız, ne kadar bakarız bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu durumu yetkililerin duymasını, görmesini istiyoruz"

Mustafa Duman'ın da bakımevine yerleşmek istediğini söylediğini ve mahalleli olarak ancak o zaman huzurlu olacaklarını ifade eden Selim Demir ise, "Biz mahalleli olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yürümekte zorlanıyor. Tuvalet ihtiyacını olduğu yerde kıyafetine yapıyor. Bu durumu yetkililerin duymasını, görmesini istiyorum. Bu amcamızın bakımevine yerleştirilmesini istiyoruz. Çoluğu çocuğu ilgilenmiyor. Biz de mahalleliler insani olarak bu durumdan rahatsız oluyoruz" dedi.

İhtiyaçlarını karşılayamayan Mustafa amca huzurevine yerleşmek istiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İhtiyaçlarını karşılayamayan Mustafa amca huzurevine yerleşmek istiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı
    15:44 Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil sürücüsü bariyerlere çarptı. Kazada sadece maddi hasar meydana geldi ve polis tutanak tuttu.

  • Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu
    15:40 Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

    Samsun'un Atakum ilçesinde birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumu iyi.

  • İzmir'de çıkan yangında 3 çocuk babası adam hayatını kaybetti
    15:40 İzmir'de çıkan yangında 3 çocuk babası adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Bayındır ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangında, 43 yaşındaki 3 çocuk babası Muhsin Ülker hayatını kaybetti. Yangın, sabah saatlerinde meydana geldi ve alevler kısa sürede evi sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı. Evde yapılan incelemede, Muhsin Ülker'in hayatını kaybettiği tespit edildi ve cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak
    15:35 Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak

    Marmaris Belediyesi, yaz sezonunda bisikletli zabıta uygulamasını hayata geçirdi. Sahil yolunda güvenliği sağlamak ve bisiklet yolunun daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla görevlendirilen ekipler, yaz boyunca pedal çevirecek.

  • Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı
    15:21 Konya'da Barakanın Üzerinden Düşen Kişi Yaralandı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kişi, çıktığı barakanın üzerindeki sacın kırılması sonucu aşağıya düşerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor
    15:19 Posof'ta İklim Değişikliği Hissediliyor

    Ardahan'ın Posof ilçesinde iklim değişikliği gözle görünür şekilde hissediliyor. Posof vadisinde bulunan köylerde farklı hava şartlarına rastlamak mümkün. Bazı köyler hala kar altında olmasına rağmen bazı yerleşim alanlarında her taraf yeşillendi ve ağaçlar çiçek açmaya başladı. Vatandaşlar ise hayvanlarını otlaklarda otlatmaya başladı. Posof'ta değişken iklim şartları içinde çimen üzerine yatarak dinlenen insanları da görmek mümkün.

  • İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı
    15:04 İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen 86 yaşındaki bir adam, otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaşlı adam İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

  • Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi
    14:59 Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek içeride yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak tesislere maddi hasar verdi.

  • Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
    14:58 Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

    Bolu'da İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bir evde çıkan yangın paniğe sebep oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında meraklı vatandaşlar kalabalık oluşturdu. Yangın, araç geçişine kapalı olan İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Evde bulunanların tahliye edildiği yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Evde maddi hasar meydana geldi.

  • Kocaali'de Fındıklık Bahçesinde Çıkan Yangın Ormanlık Alanda Büyük Tahribata Yol Açtı
    14:55 Kocaali'de Fındıklık Bahçesinde Çıkan Yangın Ormanlık Alanda Büyük Tahribata Yol Açtı

    Sakarya'nın Kocaali ilçesinde fındıklık bahçesinde temizlik için yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle sıçradığı ormanlık alanda büyük tahribata sebep oldu. Ekiplerin söndürmek için seferber olduğu alanda 5 dönüm yer zarar gördü. Salıkkaya Mahallesi mevkiinde fındık bahçesinde temizlik için yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye Kocaali Orman İşletme Şefliği'nden 3 arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin uzun uğraşları neticesinde söndürülen yangın, ormanlık alanda yaklaşık 5 dönümlük yerde tahribata yol açtı. Ekipler, bölgede soğutma çalışmalarına devam ederken hususa ilişkin inceleme başlatıldı. - SAKARYA


Advertisement