İit 4. Çalışma Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İit 4. Çalışma Bakanları Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyeti, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı yetkilileriyle ikili ilişkileri ve iş birliği imkanlarını görüştü.

21.02.2018 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyeti, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı yetkilileriyle ikili ilişkileri ve iş birliği imkanlarını görüştü.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 4. Çalışma Bakanları Toplantısı kapsamında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na eşlik eden Türk heyeti, Suudi Arabistanlı muhatapları ile bir araya geldi.

Heyet başkanı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, görüşmede Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki derin ve tarihi ilişkilerin doğal olarak çalışma bakanlıklarında iş birliğine vesile olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkileri daha ileriye götürmek amacıyla 2016 yılında Türk-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi'nin kurulduğuna işaret eden Erdem, ardından çalışma bakanlıkları arasında iş birliği mutabakat zaptının imzalandığını ve böylece iki bakanlık arasındaki iş birliğinin başladığını hatırlattı.

İki ülkenin bakanlık heyetleri olarak ilk defa böyle bir toplantı yaptıklarını aktaran Erdem, aslında bu görüşmenin 2016 yılında planlandığını, ancak İİT 4. Çalışma Bakanları Toplantısı'nın ertelenmesi üzerine bugüne kaldığını kaydetti.

Bu görüşmenin iki ülke için de önem arz ettiğini dile getiren Müsteşar Erdem, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak son yıllarda ciddi reformlara imza attıklarının altını çizdi.

Suudi Arabistan heyeti başkanı Abdülaziz bin Süleyman el-Amr ise iki ülke arasındaki iyi ilişkilere işaret ederek, Türkiye'nin özellikle çalışma hayatı alanında ciddi tecrübe sahibi olduğunu ve kendilerinin bu tecrübeden yararlanmak istediğini ifade etti.

Cidde'deki İİT 4. Çalışma Bakanları Toplantısı'nın hazırlık oturumları bugün gerçekleştirildi. "İş gücünü geliştirmek amacıyla ortak strateji belirleme" temasıyla düzenlenen toplantının yarın bakanlar düzeyinde yapılacak oturumların ardından sona ermesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İit 4. Çalışma Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement