Ikby'de El-Cezire'ye Destek İçin İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Ikby'de El-Cezire'ye Destek İçin İmza Kampanyası

Katar merkezli El-Cezire televizyon kanalına destek amacıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde imza kampanyası düzenlendi.

03.07.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar merkezli El-Cezire televizyon kanalına destek amacıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde imza kampanyası düzenlendi.

IKBY'nin Erbil kentinde gazeteci ve aktivist Selman Koçeri tarafından başlatılan El-Cezire'ye destek kampanyasına, aralarında gazeteci, akademisyen, siyasetçi ve din adamlarının olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Koçeri, kampanyanın amacıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Siyasi hedefleri bir kenara bırakarak, tarafsız bir şekilde yayın yapan El-Cezire'nin susturulmaması gerekiyor." dedi.

Ortadoğu coğrafyasında haberciliğin kolay olmadığını belirten Koçeri, böylesi bir süreçte El-Cezire gibi bir kanalın yayına devam etmesinin önemini vurguladı.

Koçeri, toplanan 200 imzayı IKBY parlamentosuna teslim ettiklerini söyledi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Katar'a yönelik ablukaya daha sonra başka bazı ülkeler de katılmıştı.

Katar'a tavır alan ülkelerden Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine yönelttiği 13 maddelik talep listesinde El-Cezire'nin kapatılmasının da yer aldığı ifade edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'de El-Cezire'ye Destek İçin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement