Ikby'de İranlı Aktivist İçin Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Ikby'de İranlı Aktivist İçin Destek Gösterisi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil'de, İran'da hükümlü bulunan insan hakları aktivisti "Muhammet Sadık Kebudvend'in" serbest bırakılması için gösteri düzenlendi.

02.06.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil'de, İran'da hükümlü bulunan insan hakları aktivisti "Muhammet Sadık Kebudvend'in" serbest bırakılması için gösteri düzenlendi.

Erbil'in Şanedar Parkı önüne bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve insan hakları savunucuları, İran'ın başkenti Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde kötü yaşam şartlarından dolayı açlık grevine başlayan Kebudvend'in en kısa zamanda serbest bırakılmasını istedi.

İnsan hakları aktivisti Ali Mahmut, İran'daki hak ihlallerinin takip edilmesi için 2005 yılında insan hakları derneği kuran Kebudvend'in 2007 yılında hükümeti eleştiren bir yazı yazmasından dolayı 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarpıtıldığını belirtti.

Mahmut, "Yaklaşık 9 yıldır Tahran'daki Evin Hapishanesi'nde kalan Kebudvend, kötü yaşam koşullarını protesto etmek için 8 Mayıs'ta açlık grevine girdi. Durumunun kötüye gitmesinden dolayı 22 Mayıs'ta hastaneye kaldırıldı ancak açlık grevinden vazgeçmedi. Kebudvend 29 Mayıs'ta tekrar cezaevine götürüldü ve kendisinden son bir haftadır herhangi bir haber alınamıyor." dedi.

İran'ın farklı bahanelerle Kebudvend'i cezaevinde tutmak istediğini söyleyen Mahmut, "Cezasının bitmesine çok az zaman kalmasına rağmen tutukluluk süresi birkaç yıl daha uzatılmak isteniliyor" diye konuştu.

Göstericiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'de İranlı Aktivist İçin Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement