Ikby'deki Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Güncel

Ikby'deki Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti

Ikby\'deki Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) Türk vatandaşları, Türkiye’deki 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

17.06.2018 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Türk vatandaşları, Türkiye'deki 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

IKBY'nin başkenti Erbil'deki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukta yerel saatle 09.00'da sandık başına gitmeye başlayan Türk vatandaşlarının oy kullanma işlemleri akşam 21.00'e kadar sürecek.

Oyunu kullanan Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin 500 Türk vatandaşının sadece Erbil'de kurulan sandıklarda oy kullanma haklarının olduğunu belirterek, "Seçimler saat 9 itibariyle başladı. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya çağırıyorum. Yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımız var bunlar hepsi oylarını Erbil'de kullanacaklar" dedi.

IKBY'de ikamet etmekte olan Türk vatandaşı seçmenlerinin, oy kullanabilmek için T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını ibraz etmelerinin yeterli olduğu vurgulandı. - ERBİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ikby'deki Türk Vatandaşları Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement