Ikea, Mobilyalarını Engelliler İçin Özelleştirecek 'Thisables' Projesini Duyurdu - Son Dakika
Teknoloji

Ikea, Mobilyalarını Engelliler İçin Özelleştirecek 'Thisables' Projesini Duyurdu

Ikea, Mobilyalarını Engelliler İçin Özelleştirecek \'Thisables\' Projesini Duyurdu

Ikea'nın ThisAbles projesi kapsamındaki 3D yazıcı ile basılan ürünleri, mobilyaları engelliler için daha erişilebilir bir hale getiriyor.

12.03.2019 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kullandığımı mobilyalar, engelliler için her zaman erişilebilir olmayabilir. Örneğin kulpsuz gardıroplar ve oldukça küçük anahtara sahip lambalar, engellilerin günlük hayatını zorlaştırabilir. Bu problemi çözmek için Ikea Israil, kar amacı gütmeyen Milbat ve Access Israil ile birlikte mobilyalarına yönelik 3D yazıcı ile basılmış ürünleri içeren ThisAbles'ı geliştirdi.

Ikea, Mobilyalarını Engelliler İçin Özelleştirecek 'Thisables' Projesini Duyurdu

ThisAbles'ta 13 farklı tasarım mevcut. Ufak bir anahtarı, dev bir anahtara dönüştürmek için ya da koltuktan kalkmayı kolaylaştırmak için çeşitli ürünler tasarlanmış durumda. Tüm ürünlerin kurulum prosedürleri, Ikea Israil'in buraya tıklayarak erişebileceğiniz YouTube kanalında açıklanıyor. ThisAbles projesi, küçük bir ürünün engelli insanlar için nasıl büyük bir fark yaratabildiğini göstermesi açısından oldukça değerli.

3D baskı dosyalarını indirmek ücretsiz. Ancak bunları kendi yazıcınızla veya 3D baskı hizmeti veren bir kuruluş yardımıyla kendiniz bastırmalısınız. Montaj için ayrıntılı talimatlar internet sitesinde de mevcut. Ikea Israil, daha fazla fikir yürütmek için kullanacağını söylediği yeni tasarımlar için de bir form sunuyor. Forma buradan ulaşarak tasarımınızı Ikea ile paylaşabilirsiniz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Ikea, Mobilyalarını Engelliler İçin Özelleştirecek 'Thisables' Projesini Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement