İki Ayağını Kaybetmesine Rağmen Yaşama Sıkı Sıkı Sarıldı - Son Dakika
Güncel

İki Ayağını Kaybetmesine Rağmen Yaşama Sıkı Sıkı Sarıldı

AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören İlçesi'nde 3 çocuk babası 48 yaşındaki Salih Topak'ın 3 yıl içerisinde 2 ayağı kesildi.

13.07.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören İlçesi'nde 3 çocuk babası 48 yaşındaki Salih Topak'ın 3 yıl içerisinde 2 ayağı kesildi. Buna rağmen hayata küsmeyen Salih Topak, engelli maaşı yetmediği için patatesli ekmek satarak ailesini geçindirip  çocuklarını okutuyor. Salih Topak engellilere, "Hiçbir zaman hayata küsmeyin. Hayatla barışık olun" diye seslendi.

Kızılören'de oturan evli ve 1'i üniversite, diğerleri lise öğrencisi 2 kız, 1 erkek çocuk babası Salih Topak, 1999 yılında Eskişehir'de muavin olarak çalıştığı yolcu otobüsünün altında kalarak felç oldu. Ankara'da 107 gün tedavi gören Salih Topak, koltuk değneği kullanmaya başladı. Egzersizle koltuk değneklerinden kurtulan Salih Topak, 2013 yılında bacağındaki damar daralması nedeniyle tedaviye alındı. Sol bacağı diz altından kesilen Topak'a protez takıldı.

HAYIRSEVERLER AKÜLÜ ARAÇ ALDI

Malulen emekli edilip maaş bağlanan Topak, ailesinin geçimini bu şekilde sağlamaya çalıştı. Topak, eşi tiroid kanseri olunca tedavi masraflarını karşılamak için sokakta ekmek satmaya başladı. 2016 ekim ayında Salih Topak'ın sağ ayağında da yara oluştu. Yara büyüyünce Salih Topak, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne tedavi için gitti. Burada 80 günlük tedavi sonrası Salih Topak'ın sağ bacağı da aynı rahatsızlıktan diz altından kesildi. Salih Topak diğer ayağının kesilmesi sonrası ekmek satışına bir müddet ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra Topak, hayırseverler tarafından alınan akülü engelli aracıyla ekmek satışına tekrar başladı. İlçedeki bir fırından 3 liraya aldığı yöreye özgü patatesli ekmekleri bir markete ve telefonla siparişi verenlere götüren Topak, 3 lira 50 kuruşa satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

'HAYATLA BARIŞIK OLUN'

Hayata hiçbir zaman küsmediğini belirten Salih Topak, engellilere de "Hiçbir zaman hayata küsmeyin. Hayatla barışık olun. Kendinizi sağlam insandan daha sağlam görün. Her zaman söylerim, bir umuttur yaşamak" diye konuştu.

Kızılören Kaymakamı Adem Can ile Kızılören Belediye Başkanı MHP'li Ali Erol da, Salip Topak'ı her zaman takdir ettiklerini söyledi. - Kızılörenafyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Ayağını Kaybetmesine Rağmen Yaşama Sıkı Sıkı Sarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement