İki Canda Bir Yürek" Kardeşlik Konserleri - Son Dakika
Güncel

İki Canda Bir Yürek" Kardeşlik Konserleri

"İki Canda Bir Yürek" Kardeşlik Konserleri- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Bakü Hazar Üniversitesi işbirliğinde "İki Canda Bir Yürek" konulu kardeşlik konseri düzenlendi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Bakü Hazar Üniversitesi işbirliğinde "İki Canda Bir Yürek" konulu kardeşlik konseri düzenlendi.

12.03.2015 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İki Canda Bir Yürek" Kardeşlik Konserleri- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Bakü Hazar Üniversitesi işbirliğinde "İki Canda Bir Yürek" konulu kardeşlik konseri düzenlendi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Bakü Hazar Üniversitesi işbirliğinde "İki Canda Bir Yürek" konulu kardeşlik konseri düzenlendi.KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konserde, iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.Popülizme ve çıkara asla teslim olunmamasını, ucuz sloganlarla öğrencilerin zihinlerinin teslim alınamayacağını vurgulayan Deveci, "İki dost ve kardeş ülke üniversiteleri olarak, kollarımızı sevgiyle, merhametle birlikte geleceği açalım ve ortak medeniyetimizi, mirasımızı kadim kültürümüzü birlikte yeniden canlandıralım. Yüreklerimizi her gün heyecanla doldurarak, geleceğin kılavuzları olalım" şeklinde konuştu.Kardeşlik hissiyatının bir tezahürü olarak iki üniversite arasında "İki Canda Bir Yürek" programlarının karşılıklı devam edeceğini belirten Deveci, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatırlatarak " Azerbaycan'ın gamı bizim gamımız, hoş bahtlığı bizim hoş bahtlığımızdır" dedi.Azerbaycan Bakü Hazar Üniversitesi'nden Kahramanmaraş'a gelen 40 kişilik ekip, 3 günde 5 program gerçekleştirerek, kent halkına ve üniversite öğrencilerine müzik ziyafeti ve folklor gösterileri sunacak.KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, Leyli ve Mecnun operasından Arazbarı ifa edir oda orkestrası, Sevil operasından Vals, Mısır Dansı, Yemen Türküsü, Halay Gösterisi, Çırpınırdı Karadeniz ve birçok eser seslendirildi.Renkli görüntülerin oluştuğu konserde, öğrencilerin kalpleri Azerbaycan ve Türkiye için attı.İki ülkenin milli marşlarının okunduğu programa, Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bakan, Prof. Dr. Fatih Kıllı, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Samir Cafarov ve eşi Vüsale Cafarov, Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovsat Amirbeyli, piyano sanatçısı Zulfiya Sadıgova, akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.Kardeşlik Konserleri, 13 Mart Cuma günü Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO), 14 Mart Cumartesi günü saat 14.00'de KSÜ Bahçelievler Kampüsü Spor Salonunda ve saat 19.00'da Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde gösterilerine devam edecek. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Bakü Hazar Üniversitesi işbirliğinde "İki Canda Bir Yürek" konulu kardeşlik konseri düzenlendi.

İki Canda Bir Yürek" Kardeşlik Konserleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İki Canda Bir Yürek' Kardeşlik Konserleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara olan ilgisi arttı ve fuara 29.000'in üzerinde katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement