İki Gündür Siftah Yapmayan Esnaf: Dükkan Kirası, Ev Kirası Aynı Şekilde, Elektrik Doğalgaz Hiçbir Şey Ödeyemedik - Son Dakika
Güncel

İki Gündür Siftah Yapmayan Esnaf: Dükkan Kirası, Ev Kirası Aynı Şekilde, Elektrik Doğalgaz Hiçbir Şey Ödeyemedik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Karaman’ın Ermenek ilçesinde ziyaret ettiği bir esnaf "Eti ne kadar sürede alıyorsunuz" sorusuna “Eti kurbandan kurbana görüyoruz... Alabilirsek arada bir tavuk, eti unuttuk artık" yanıtını verdi. İki gündür siftah yapamadığını söyleyen esnaf da “Haftada en fazla yarım kilo. O da kıyma...Kirayı ödeyemedim daha. Dükkân kirası, ev kirası aynı şekilde, elektrik doğalgaz hiçbir şey ödeyemedik” sözleriyle sitem etti.

14.05.2022 15:34  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: MAHİR BAĞIŞ - Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Karaman'ın Ermenek ilçesinde ziyaret ettiği bir esnaf "Eti ne kadar sürede alıyorsunuz" sorusuna "Eti kurbandan kurbana görüyoruz... Alabilirsek arada bir tavuk, eti unuttuk artık" yanıtını verdi. İki gündür siftah yapamadığını söyleyen esnaf da "Haftada en fazla yarım kilo. O da kıyma...Kirayı ödeyemedim daha. Dükkan kirası, ev kirası aynı şekilde, elektrik doğalgaz hiçbir şey ödeyemedik" sözleriyle sitem etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Karaman'ın Ermenek ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

"ETİ KURBANDAN KURBANA GÖRÜYORUZ, ALABİLİRSEK ARADA BİR TAVUK, ETİ UNUTTUK ARTIK"

Bir berber ile Akşener arasındaki şu diyalog yaşandı:

Akşener: Alım gücü nasıl?

Esnaf: Alım gücü sıfır. Yüzde 5 yüzde 10 bile değil sıfır. Ayakta durabiliyorsak şu anda ona şükrediyoruz.

Akşener: Eti ne kadar sürede alıyorsunuz?

Esnaf: Eti kurbandan kurbana görüyoruz desek artık yalan olmaz. Yani alabilirsek arada bir tavuk, eti unuttuk artık. Başkanım burada akşama kadar kazanıp da misal 110-120 liraya bir kilo eti nasıl alacaksın?

İKİ GÜNDÜR SİFTAH YAPMAYAN ESNAF: "DÜKKAN KİRASI, EV KİRASI AYNI ŞEKİLDE, ELEKTRİK DOĞALGAZ HİÇBİR ŞEY ÖDEYEMEDİK"

Telefon tamiri yapan bir esnaf ile Akşener arasındaki diyalog şöyle:

Akşener: İşler nasıl kardeşim?

Esnaf: İşler yani çok kötü başkanım. Millet kan ağlıyor işin açığı. Bu devlet hükümet artık değişmesi gerekiyor.

Akşener: El ele verip değiştireceğiz. Şu saatte tamir ettin parasını aldığın oldu mu?

Esnaf: Yok dün bile siftah etmedim…Milletin artık son umudu sizsiniz başkanım.

Akşener: Az kaldı. En uzun hali bir yıl kaldı. Yok gidecek, başka türlü çünkü…

Esnaf: İnşallah…Bütün temennimiz o.

Akşener: Kardeşim Türkiye'nin imkanları var. Türkiye'nin gerçekten insan unsuru var. Bulunduğu coğrafyadaki imkanları var. Pek çok imkanı var. Ama israf, kayırmacılık, yolsuzluk ve nasıl diyelim çarpıklık…

Esnaf: Sığınmacılar.

Akşener: Mesela sığınmacıları, biz niye bu ülkeye sığınmacı aldık…Kim aldı? Sayın Erdoğan aldı. Şimdi birdenbire sığınmacıları sanki ben getirmişim gibi hissine kapılmış durumdayım. Arkadaş sen durup dururken Suriye'nin içine niye elini soktun? '5 milyon, 6 milyon' diyorlar. Biz bir simülasyon yaptık. Yani gitmediği takdirde bu insanlar, iterek kakaraktan bahsetmiyorum ama mutlaka memleketlerine dönmesi lazım. 2053 yılında 35 milyon Suriyeli oluyor bu ülkede.

Esnaf: Doğru. Sürekli çoğalıyorlar zaten başkanım.

Akşener: İtmeden kakmadan insanları birbirine düşürmeden gitmeleri lazım o ayrı. Bir de böyle derin bir fakirlik. Ne kadar süre de et alıyorsun oğlum sen eve?

Esnaf: Yani haftada en fazla yarım kilo. O da kıyma…Kirayı ödeyemedim daha. Dükkan kirası, ev kirası aynı şekilde, elektrik doğalgaz hiçbir şey ödeyemedik."

Akşener, esnaf ziyaretinin ardından katlı otopark ve pazar alanının temel atma törenine katıldı. Ardından da Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu'yu ziyaret etti.

İki Gündür Siftah Yapmayan Esnaf: Dükkan Kirası, Ev Kirası Aynı Şekilde, Elektrik Doğalgaz Hiçbir Şey Ödeyemedik
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İki Gündür Siftah Yapmayan Esnaf: Dükkan Kirası, Ev Kirası Aynı Şekilde, Elektrik Doğalgaz Hiçbir Şey Ödeyemedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement