İki kuzenini öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi - Son Dakika
Güncel

İki kuzenini öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

İki kuzenini öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Eyüpsultan'da iki kuzenini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Ali Mumcu hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

31.03.2022 11:01  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüpsultan'da iki kuzenini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Ali Mumcu hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktuller Cevdet (50) ve Cahit Mumcu'nun (42) kardeş olduğu, müşteki Mehmet Yaşar Mumcu'nun (23) ise ölen Cevdet Mumcu'nun (42) oğlu olduğu belirtildi.

Müşteki Mehmet Yaşar Mumcu'nun askere gidecek olması sebebiyle eğlence düzenlendiği anlatılan iddianamede, etkinliğe katılan maktullerin bir süre sonra asker eğlencesinden ayrıldığı kaydedildi.

İddianamede, Eyüpsultan Karadolap Mahallesi Şengüzel Sokak'ta 28 Temmuz 2021'de Ali Mumcu'nun bir süre birlikte yürüdüğü teyzesinin oğlu Cahit Mumcu'ya silahla ateş ettiğine yer verilerek, sanığın kendisine engel olmaya çalışan Mehmet Yaşar Mumcu ile babası maktul Cevdet Mumcu'ya da silahla ateş ettiği kaydedildi.

"Teyzemin çocuklarını vurdum"

Olayın ardından kaçan sanık Ali Mumcu'nun daha sonra polis ekiplerince yakalandığı aktarılan iddianamede, sanığın yakalandığı sırada polis ekiplerine "teyzemin çocuklarını silahla ben vurdum" dediği ifade edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen Ali Mumcu, ikamet ettiği Balıkesir'den İstanbul'a gelerek teyzesinin oğlu Cahit Mumcu'yu aradığını belirterek, Mumcu'nun kendisine asker eğlencesinde olduğunu ve 2-3 saat sonra gelebileceğini söylediğini aktardı.

Cahit Mumcu ile bir süre sonra buluştuğunu ifade eden sanık, birlikte yürüdükleri sırada 3-4 kişinin çevrelerini sardığını, bunların içinde yer alan Cahit Mumcu'nun elini beline atması üzerine kendisine zarar vereceğini düşündüğünü öne sürdü.

Sanık Ali Mumcu, önce Cahit Mumcu'ya ardından Cevdet Mumcu'ya ateş ettiğini, sonrasında ise kendisinin de silahla yaralandığını belirterek, yaralı halde olay yerinden kaçtığını anlattı.

Olayda yaralanan Mehmet Yaşar Mumcu da ifadesinde hep beraber konuşup eğlenirken bir anda amcası Cahit Mumcu'nun modunun düştüğünü gördüğünü anlatarak, "Kötü bir haber almış gibiydi. Babam Cevdet Mumcu, amcamı sakinleştirmeye çalışıyordu. Kısa bir süre sonra amcam motosikletine atlayarak ayrıldı. İçime kötü bir his doğduğundan doğrudan amcamın evinin bulunduğu sokağa gittim. Amcamı gördüğümde sanık, amcama ateş ediyordu. Bunun üzerine koruma refleksiyle hemen koştum. Babam beni tutmaya çalıştı. Bu esnada şüpheli Ali Mumcu bana ve babama ateş etmeye başladı." iddiasında bulundu.

Müşteki Mumcu, babasının yaralandığı görünce müdahale etmeye çalıştığı sanığın kendisine yaklaşık 10 kez ateş ettiğini savunarak, sanığın yaklaşık iki yıldır babası ve amcasına kötülük yapacağını söylediğini aktardı.

Maktulün, kendisini tehdit eden sanıktan şikayetçi olduğu ortaya çıktı

Olay öncesinde sanık Ali Mumcu'nun maktul Cahit Mumcu'yu tehdit ettiğine yer verilen iddianamede, bu nedenle açılan soruşturmada tarafların uzlaşması sebebiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği belirtildi.

İddianamede, Ali Mumcu'nun Cevdet ile Cahit Mumcu'ya karşı "tasarlayarak kasten öldürme", Mehmet Yaşar Mumcu'ya karşı ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından iki kez ağırlaştırışmış müebbet ile 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame kapsamında sanığın ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İki kuzenini öldüren sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement