İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi - Son Dakika
Yaşam

İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi

İnternetten alışveriş yapanların hesaplarını hackleyip iki milyon liralık vurgun yapan ve yaşları 17 ile 22 arasında değişen 14 kişilik çocuk hacker çetesine operasyon düzenlendi. Operasyon anı kameralar tarafından kaydedildi.

17.09.2019 13:51  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternetten alışveriş yapanların hesap bilgilerini ele geçirip iki milyon liralık vurgun yapan ve yaşları 17 ile 22 arasında değişen 14 kişilik hacker çetesi çökertildi. Çetenin 20 yaşındaki lideri İstanbul'da lüks bir rezidansta yakalandı.

Operasyon anları ile şahısların kargo şirketinden eşyaları aldığı anlar kameralara yansıdı.

İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi

YAŞLARI 17 VE 22 ARASINDA DEĞİŞİYOR

İddiaya göre, çeşitli kargo şirketlerine ait veri tabanlarını hackleyerek binlerce kullanıcının bilgilerini ele geçiren ve daha sonra hazırladıkları sahte kimliklerle kargo müşterilerinin yerine değerli eşyaları alan çeteye, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi

3 AY SÜREN TEKNİK TAKİBİN ARDINDAN YAKALANDILAR

Yaklaşık 3 ay süren teknik takibin ardından İstanbul, Manisa, Adana, Ankara ve Zonguldak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda yaşları 17 ve 22 arasında değişen 14 şahıs yakalandı.

İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi

ÇETENİN LİDERİ 20 YAŞINDA

Çetenin lideri olan 20 yaşındaki şahıs ise İstanbul'da lüks bir rezidansta yakalandı. Şahısların, internet üzerinden bilgilerin hacklenerek kargo bilgilerinin değiştirilmesiyle kargo şirketinden sipariş verilen malzemelerin sahte kimlik kullanılarak alınması adı verilen dr0p (düşürme) yöntemiyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları, ardından elde ettikleri malzemeleri alışveriş sitelerinde satarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Şahısların bu yöntem ile yaklaşık 2 milyon lira değerinde eşya ede ettikleri belirlendi.

İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi

OPERASYONDA ÇOK SAYIDA MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda, 2 adet soğuk mühür, 20 adet cep telefonu, 2 adet modem, 12 adet flash bellek, 3 adet tablet, 1 adet laptop, 3 adet masa üstü bilgisayar, 5 adet diz üstü bilgisayar,1 adet ruhsatsız silah, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet sahte kimlik, 1 adet sahte geçici sahte kimlik, 1 adet PVC makinası, bir miktar uyuşturucu madde ile 6 bin lira nakit para ele geçirildi.

İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi

ZANLILARDAN 4'Ü TUTUKLANDI

Bakırköy Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan şahıslardan 4' ü sevk edildikleri Mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 10'u adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

OPERASYON ANI KAMERALAR TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan şahısların kargo şirketine gelerek eşyaları aldığı anlar güvenlik kameralarına yansırken, polisin çeteye düzenlediği operasyon anları polis kamerasına saniye saniye kameralara yansıdı.

İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi
İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi

Son Dakika Yaşam İki milyonluk vurgun yapan çocuk hackerlara operasyon anı saniye saniye kaydedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Hüküm: Devletin bu haylazları bir zeka testinden geçirip hepsiyle teker teker anlaşıp siz üstün zekalı haylazlar bundan böyle yeteneklerinizi devlet adına kurulmuş özel bir Hacker gurubunda çalışarak ülkeye ücretsiz 10 yıl hizmet ederek geçireceksiniz..cezaevinde bu haylazları boşuna ne besleyelim çalışsınlar hıyarlar bi işe yarasınlar.. 26 0 Yanıtla
  • Ali-Veli: BELLİ Kİ KAFALI ÇOCUKLAR. İÇERİDE YATIRIP HAZIR BESLEMEYCEKSİN. HATTA BİRAZ FAZLA CEZA VERİP DEVLETE YARAYAN ŞEKİLDE BİLGİLERİNDEN FAYDALANCAKSIN. 17 2 Yanıtla
  • IM: GELELIM BU HIRSIZLARA.14 HIRSIZDAN DORDU TUTUKLANIYOR GERISI SERBEST.PEKI BENDEN GIDEN PARA NE OLACAK BEN ÇALINAN PARAMI ALABILECEKMIYIM.HAYIR HIRSIZ YAKALANDI.10 TANESI SERBEST.BU BENCE SU DEMEK.BAK OGLUM DORDUNUZ TUTUKLANIYOR.DIGER ON TANENIZ AYNI IŞE DEVAM VE BU ARKADAŞLARINIZA IÇERDE BAKACAKSINIZ.ALLAH ASKINA BU ADALETMI DIGER ON KIŞI NEDEN TUTUKLANMIYOR.HIRSIZ HIRSIZDIR IKI IKI DAHA DÖRT.BU KADAR.BU GUNE KADAR BEN HIC DUYMADIM O KADAR DOLANDIRICI YAKALANIYOR DOLANDIRILAN PARALAR SAHIPLERINE VERILMEDI.KARDESIM BU ADAMLARIN HICMI ANASI BABASI YOK HICMI ECO ARABASI YOK NEDEN BUNLARDA TAHSIL YAPILMIYOR.YANI BEN MILLETI DOLANDIRAYIM PARALARI ANAMIN BABAMIN UZERINE VEREYIM YAKALANINCA GIDIP ÜÇ BEŞ AY YATAYIM OOOOHHH NE ALA MEMLEKET.VALLA BIZI KERIZ YERINE KOYUYORLAR.BOYLE ADALET OLMAZ. 16 2 Yanıtla Tespit : Paran sana iade ediliyor merak etme okadar yazmışsın ama protokol sanal satışı okumamış olmanda boş biri olduğun anlamı düşüncelere yitiyor beni 0 1 Merak etme alıyosun paranı: Benımde aynı yolla 6 sene once 1000 tl harcama yapmıslar hesabımdan yakalandı cocuk banka verdı parayı 1 0
  • Ne çocuğu: 1) adam 20 yasında çocuk ne? 2) bunlar ne çocuğu? 8 4 Yanıtla
  • Çocuk???: Bunun neresi çocuk? Haberi okurken ben de sannetim 10 ila 14 yaşında. Bir de baktım 17 ila 22 yaş yazıyor. Bunun cocuklukla ne alakası var ? 11 1 Yanıtla Cevap: Iyi diyosunda dikkat 17-22 yas larinda diyorlar bunlar bu yasta bunlari yapiyorsa ilerisini siz dusunun 0 0
  • IM: UTANMASALAR BEBEK DIYECEKLER.KOCA KOCA SOYTARILARA ÇOCUK DENIYOR VAY BEEEEEEE. 2 4 Yanıtla
  • Mert bey: Operasyonu adliyeye yapmış sanırım polis, Haberin videosunda Bakırkiy adliyesinin sivalari gözüküyor 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement