İki Şehidin İsmi Kepez'de Ölümsüzleşiyor - Son Dakika
Yerel

İki Şehidin İsmi Kepez'de Ölümsüzleşiyor

İki Şehidin İsmi Kepez\'de Ölümsüzleşiyor

Kepez Belediyesi Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısında iki şehidin adını parklara verme kararı aldı.

01.09.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısında iki şehidin adını parklara verme kararı aldı.

Kepez Belediyesi Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısında iki şehidin adını, parklara vermeyi kararlaştırdı. Belirlenmiş 32 ve 2 önergeyle sunulan maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Ali Daniyar ile Tunceli'de şehit düşen Murat Savaş Kale'nin adının ilçe içindeki iki parka verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. İsim tespit komisyonu raporu doğrultusunda, Barış ile Varsak Karşıyaka Mahallelerindeki yeni yapılan parklara şehitlerin isimleri verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıya başkanlık eden Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla milli mücadele kahramanlarını andı. Gizli bir el tarafından tertiplenen 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığı sonucu, kardeşi kardeşe düşürme peşinde koştuklarını belirten Başkan Tütüncü, toplumu farklı bir noktadan sabotaja götürmeye çalıştıklarını vurguladı.

Kardeşi kardeşe düşürmek istiyorlar

Önce alevi- sünni çatışması başlatıp kardeşliği bozmaya çalıştıklarını belirten Tütüncü, "Bunu başaramayanlar siyasi aktörlere suikast girişiminde bulundu. Türkiye'nin ağzının tadını kaçırmak isteyen bir takım şerh odakları var. Türkiye aydınlık yarınlara ulaşacaktır. Biz birbirimize daha güçlü sarıldıkça, kimse aramıza nifak sokamayacak. Her partiden dostluk zemininde buluşmuş bir meclisimiz var. İnşallah Kepez'deki güzellik, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızın ortak zemin haline gelir. Yenikapı ruhu ile geleceğe yürüyeceğimiz kanaatindeyim. Bu vesileyle de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum" dedi.

Dokumaya koruma imar planı geçti

Dokuma Fabrikası'nın bulunduğu alanla ilgili imar koruma planı da, oy birliğiyle kabul edildi. Tütüncü, içinde kent parkının olduğu ve fabrika bölümüne de çeşitli müzeler, sergi alanları gibi sosyal ve kültürel mekanların kazandırılacağı Dokuma Fabrikası'nı halka kazandırdıklarını söyledi.

Dokuma'ya dokundurtmadık

Farklı düşüncelere sahip insanların artık Dokuma'yı farklı emellere alet edemeyeceklerini vurgulayan Tütüncü, "Tamamıyla bağladık, tamamıyla ipi de halkın eline vermiş vaziyetteyiz. Birlikle, beraberlikle, Dokuma Çalışma Grubundaki arkadaşlarımız ile çok büyük bir iş başardık. Meclisimize okkalı bir teşekkürü borç biliyorum. Hakikaten de Dokuma'ya dokundurtmadık" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İki Şehidin İsmi Kepez'de Ölümsüzleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement