İki Ülke Arasındaki İş Birliklerini Geliştirecek Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İki Ülke Arasındaki İş Birliklerini Geliştirecek Ziyaret

İki Ülke Arasındaki İş Birliklerini Geliştirecek Ziyaret

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi NadezhdaNeynsky ile yeni göreve başlayan Bulgaristan Bursa Konsolosu VeselinBozhilov ve beraberindeki heyeti ağırladı.

10.09.2018 14:33  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heyet;BALKANTÜRKEVİ'nde gerçekleşen görüşmede, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman İnan, Başkan Yardımcıları İskender İskenderoğlu ve Fatih Şakir ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bulgaristan'da yatırımları olan BALKANTÜRKSİAD Üyeleri ile bir araya geldi.

Programda konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman İnan,derneğin yaptığı faaliyetlerle ilgili Büyükelçi NadezhdaNeynsky'ibilgilendirdi.BALKANTÜRKSİAD'ın Balkan ülkelerinin her biriyle yakın ilişkide olduğunu ve Türkiye adına gönüllü köprü vazifesi gördüğünü ifade eden İnan, "Başkanımızın her zaman ifade ettiği bir slogan var: Biz çok büyük bir aileyiz. Aynı zamanda bölgesinde güçlü ve dinamik bir topluluğuz. Bu gücümüzü ve enerjimizi hem yaşadığımız şehir ve ülke için, hem de atalarımızın yaşadığı Balkanlar için harcamaya çalışıyoruz. Her platformda Balkanlar ile olan ticari iş birliğimizi geliştirmek için gayret ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki ticari iş birlikler gelişirse siyasi, kültürel iş birlikler de gelişir. Bu anlamda sizlerin ziyaretini de çok önemsiyoruz" dedi.

"BULGARİSTAN ÖNEM VERDİĞİMİZ BALKAN ÜLKELERİNDEN"

BALKANTÜRKSİAD olarak sık sık yurt dışı gezileri düzenlediklerini söyleyen İnan, sözlerini şöyle noktaladı: "Bugüne kadar Balkanlarda düzenlediğimiz ekonomi zirveleri ve yurt dışı ziyaretlerimiz ile Balkanlarla ve diğer ülkelerle sosyal ve kültürel bağın yanında ekonomik yakınlığın kurulması için de önemli adımlar attık ve atmayı sürdürüyoruz. Sadece bu yıl içinde 2 kez Bulgaristan'a resmi olarak iş ziyareti gerçekleştirdik. Bulgaristan önem verdiğimiz Balkan ülkeleri arasında. Umarım bizlerin ve sizlerin ziyaretleri, aramızdaki ilişkilerin daha da artmasına vesile olacaktır ve bundan ülkelerimiz ekonomik anlamda kazançlı çıkacaktır."

"İLİŞKİLERİMİZİN İYİ OLMASINDA BURSA'NIN PAYI ÇOK"

Bulgaristan Ankara Büyükelçisi NadezhdaNeynsky de samimi ve sıcak karşılamadan dolayı BALKANTÜRKSİAD yetkililerine teşekkür etti. BALKANTÜRKSİAD'ın gücünü bildiğini ve Bursa ile Balkanlar arasında yaptığı çalışmaları önemsediğini belirten Büyükelçi Neynsky şunları söyledi: "3 yıldır Türkiye'de Büyükelçilik görevini yürütmekteyim. Bu süre zarfında Türkiye ile ilişkilerimizi çok olumlu seviyelere taşıdık. Bunda Bursa'nın ve dolayısıyla sizlerin emekleri oldukça fazla. Sizlerle olan ilişkilerimizi daha arttırmalıyız ki ticari ve ekonomik hacim yükselsin. Ülkemizde yatırım için oldukça cazip fırsatlar bulunmakta. Nüfus olarak küçük bir ülke olsakta piyasa ekonomimiz iyi durumda. Bulgaristan bu anlamda komşumuz Türkiye'ye birçok imkân tanıyabilir. Umarım zamanla bu ilişkilerimiz gelişerek devam eder. Hepinize örnek misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından Mayıs ayında açılan BALKANTÜRKEVİ'ni de gezen Büyükelçi Neynsky ve ekibi, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Bulgaristan heyeti, ziyaretin ardından BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu'nun misafiri olarak Carrefour İskender'de BALKANTÜRKSİAD üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İki Ülke Arasındaki İş Birliklerini Geliştirecek Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement