İkinci Dalga 'Paralel Yapı' Operasyonunda İkinci Duruşma (2) - Son Dakika
Güncel

İkinci Dalga 'Paralel Yapı' Operasyonunda İkinci Duruşma (2)

"beni İZMİR İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRÜ YAPAN SABRİ UZUN'DUR" Duruşmada savunma yapan sanıklardan Hasan Ali Okan, meslek hayatının 30 yılını İstihbaratta geçirdiğini, İzmir'de 14 yıl bu birimde çalıştığını, kendisini, televizyonlara çıkıp, 'Fetullahçı terör örgütü' ile ilgili açıklamalar yapan, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un İzmir'e İstihbarat Şube Müdürü yaptığını söyledi.

01.02.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"beni İZMİR İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRÜ YAPAN SABRİ UZUN'DUR"

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Hasan Ali Okan, meslek hayatının 30 yılını İstihbaratta geçirdiğini, İzmir'de 14 yıl bu birimde çalıştığını, kendisini, televizyonlara çıkıp, 'Fetullahçı terör örgütü' ile ilgili açıklamalar yapan, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un İzmir'e İstihbarat Şube Müdürü yaptığını söyledi. İstihbaratçılığın kafası çalışan, devletini milletini seven, paraya, kadına zaafı olmayan kişilerin yapması gereken özel bir iş olduğunu ifade eden Okan, Türkiye'deki siyasi hayatta yaşanan angajman değişikliği nedeniyle kendilerine operasyon düzenlendiği ve bugün yargılandıklarını söyledi.

Bugüne kadar kimsenin ya da partinin adamı olmadıklarını, devletin memuru olduklarını söyleyen Okan, "Arkadaşların operasyona uğraması, ülke üzerinden oynanan oyundur. Gece gündüz çalışan, paraya, makama itibar etmeyen arkadaşlarımızın aldığı mükafat bu oldu" dedi. Kumpasa uğradıklarını öne süren Okan, "Devlet denen çarkı daha iyi döndürmek için yapılan hamlelerin tamamı boşmuş. Bizden sonraki arkadaşlar da geri zekalıymış. Gezmek, yatmak yerine manyak gibi çalışmışlar. Daha çok çalıştılar, karşılığını gördüler. Siyasetçi geliyor seni silindir gibi eziyor" diye konuştu.

"KATİL SÜRÜSÜNE OPERASYON YAPTIK GECE SERBEST BIRAKILDILAR"

Batman'da görev yaparken kamuoyunda büyük ses getiren Gonca US'un da aralarında bulunduğu domuz bağı cinayetlerini aydınlatarak yaptıkları operasyonla katil sürüsünü yakaladıklarını söyleyen Okan, "Herkes düşman olmuş, vurun abalıya. Ne PKK, ne DHKP/C ne Hizbullah var. Hizbullahçı katil sürüsü gece 04.00'te kimse görmeden cezaevinden serbest bırakılıyor. Şimdi neredeler İran'da, devletin bir birimi bunlara yol verdi. Kadınları domuz bağıyla öldürenleri almasaydık, bunlar olmayacaktı" dedi. Görev yaptıkları dönemde kendilerini PKK'ya operasyon, Kürt vatandaşlarını da devletinin yanında tutacak işler yaptıklarını dile getiren Okan, asıl çözümü kendilerinin yaptığını, birilerinin bundan rahatsız olduğunu söyledi.

"AK PARTİ İKTİDARIYLA HERKES CEMAATÇİ OLDU"

AK Parti'nin iktidar olmasıyla birlikte çıkar ve mevki elde etmek isteyen herkesin bir anda cemaatçi olduğunu öne süren Hasan Ali Okan, kendilerine yöneltilen yakıştırmalarına tepki gösterdi. İstihbaratçıların hedef haline getirilmesinin ardından daha önce istihbaratta görev yapanların kıymete bindiğini vurgulayan Okan, ardından listeler hazırlandığını söyledi. Zerre kadar yanlış bir iş yapmadığı için ne tutuklanmaktan ne de mahkeme karşısında olmaktan şikayetçi olmadığını dile getiren Okan, "Bizim için bu süreç ileride yüz akı olacak ama onlar için yüzkarası olacak. Bu ülkede hain arıyorsanız kağıt üzerinde hain olmaz, icraatlarda hain olur" dedi.

Duruşmaya çarşamba günü Hasan Ali Okan'ın savunmasına kaldığı yerden devam edilmek üzere ara verildi. - Okan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Dalga 'Paralel Yapı' Operasyonunda İkinci Duruşma (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement