İkinci El Elbise Almak İsteyenler İçin Kombin Önerileri - Son Dakika
Komik - İlginç

İkinci El Elbise Almak İsteyenler İçin Kombin Önerileri

İkinci El Elbise Almak İsteyenler İçin Kombin Önerileri

Günümüzün en popüler giyim tarzları arasında bulunan vintage giyim ve retro giyim, sokak modasından ünlü camiasına kadar pek çok kesimde dikkatleri çekiyor.

31.10.2018 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzün en popüler giyim tarzları arasında bulunan vintage giyim ve retro giyim, sokak modasından ünlü camiasına kadar pek çok kesimde dikkatleri çekiyor. İkinci el elbise çatısı altında değerlendirilen kıyafetlerin aslında manevi değeri oldukça büyük. 60'lı yıllardan 90'lı yıllara kadar farklı dönemlerin izlerini ve giyim anlayışlarını günümüze yansıtıyorlar. İkinci el elbise tarzını moda dünyasının izinden sürdüren kadınların severek kullandığı parçalar, hem gündelik yaşamda hem de özel günlerde şık olma imkanı sunuyor.

Eski dönemlere ışık tutan otantik kıyafetler arasında şüphesiz en çok tercih edilen parça elbiseler. Vintage koleksiyonunda farklı stillere ve farklı beğenilere göre hitap eden pek çok model bulabilmek mümkün oluyor. Yaz ve kış mevsimine göre ayrılan elbiseler; kumaş, kesim, desen ve tasarım gibi kriterlere göre çeşitlilik gösteriyor.

Geçmişe dönük giyinmeyi sevenlerdeniz siz de tarzınıza uygun vintage ve retro parçalar arasından seçimizi yapabilirsiniz. Üstelik bu tür ikinci el parçaları daha uygun ve cazip fiyatlar çerçevesinde alabilmek de oldukça kolay. İlgili satış platformlarını takip ederek beğeni algınıza uygun parçaları makul fiyat etiketleri üzerinden alıp gardırobunuzu zenginleştirebilirsiniz. Böylelikle hem ekonomik bir alışveriş yapmış olacak hem de birbirinden farklı elbise kombinleri elde edebileceksiniz. Ancak marifet ikinci el elbise almak da değil. İkinci el elbise tercihi kadar kombinleme şekli ve aksesuar seçimi de oldukça önem taşıyor. Vintage parçaları kombinleme konusunda size rehberlik edecek olan aşağıdaki önerilere mutlaka göz atın.

Dantel İşlemeli Elbiseler

Popülaritesini her geçen artırmaya devam eden ikinci el elbise alternatiflerinin başında dantelli modeller geliyor. El emeği göz nuru işlemeleriyle dikkatleri çeken ürünler, her sezon seksi ve romantik. Dantelli modeller zaten kendileri hareketli ve güzel oldukları için ekstra ayrı eklemelere pek ihtiyaç duymazlar. Ayrıca kullanılacak yere göre de farklı kombin bütünlükleri yapılabilir. Özel gecelere uzun yırtmaçlı ve katlı elbiseler; gündelik yaşama da genellikle kalem kesim ve pileli modeller uygunluk gösteriyor. Kilolu kadınlar, proporsiyonlarını daha orantılı hale getirmek için derin sırt dekolteli ve uzun dantel kollu modelleri tercih edebilirler. İnce ve kıvrımlı hatlara sahip olan kadınlara ise daha çok  dar kesim inen balık elbiseler yakışacaktır.

Dantel, kadının feminen ve şık duruşunu sabitleyen en önemli kumaş dokularından birisi. O nedenle bu tür elbiselere çoğunlukla şapka, eldiven ve küçük deri çanta ve deri ceket gibi parçalar hoş bir görünüm kazandırıyor. Özel bir davet akşamına katılacaksanız danteli elbisenizin üzerine püsküllü ve taşlı küpelere takabilir, ayakkabı olarak da stilettodan yana seçimde bulunabilirsiniz. Mor, pudra, bebek mavisi ve bej gibi dantelli elbiseler yaz dönemlerinin en favori renkli modellerinden. Soft renkli modelleri; altın, gümüş veya bronz gibi metalik babetlerle tamamlayarak sevimli ve şirin görünebilirsiniz. Ofis ve şirket yaşantınızda giyecekseniz beyaz ve siyah renkli dantelli modelleri tercih etmeniz daha doğru olur. Giyeceğiniz bu tür minimal elbiseler, çekici ve iddialı görünmenin en kolay yolu. Deri kemer, kısa topuk ayakkabı ve omuz askılı çanta ile birlikte tamamlayarak kadınsı imajınızı vurgulayabilirsiniz.

Etnik Desenli Elbiseler

Yerel çizgilerle harmanlanmış ve baharat tonlarına bulanmış olan etnik elbiseler, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi. İkinci el elbise tutkunlarının beğenerek kullandığı kıyafetler, efil efil elbise giymenin özgürlüğünü yaşatıyor. Nitelendirmeden de anlaşılacağı üzere etnik modeller denildiğinde ilk akla gelen kuşkusuz ince ve salaş kumaşlar. Bohem havasına da çalan elbiseler, ilkahar ve yaz aylarında şıklığınızla boy göstermenize yardım ediyor. Eski yerel kültürlere ışık tuttuğu için vintage hayranlarının her mevsim tutkusu oluyor.

Etnik desenli parçaları kombine edebilmenin pek çok alternatifi bulunuyor. Ancak her zaman sade ve minimal parçaları kullanmak önemli. Elbisenin yoğun renklerine uygun file hırkalar, el çantaları, boncuk kolyeler tercih edebilirsiniz. Örneğin; Sonbahar aylarında kombin yapıyorsanız sade ve dar kesim deri ceketler de cool görünmenizi sağlayacaktır. Eğer elbiseniz uzun ve kışlık ise bootie bot ve kovboy stili şapkaları mutlaka kombinlerinize katmalısınız. Şıklığınızla hem göz kamaştıracak hem de kendinizi şımartacaksınız.

Omuz Detaylı Elbiseler

Şimdilerde şıklıkla gördüğünüz omuz figürlü elbiseler, 80'li ve 90'lı yıllarda da epey modaymış. Dolayısıyla ikinci el elbise ve otantik giyim mağazalarında dilediğiniz tarzda omuz detaylı modele rastlayabilmeniz mümkün. Motif işlemeli, kurdele, boncuk tasarımlı ve tül eklentili gibi daha akla gelebilecek pek çok alternatif arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Omuz detaylı modeller, seksi ve gizemli tasarımlar oldukları için her zaman sade parçalarla kombinlenmeli. Mesela elbiseniz beyaz ve yalın tarzda ise altına süet kumaş zarif bir topuklu ayakkabı giyebilirsiniz. Ayrıca tür elbiselerde fazla takı kullanımı uygun değil. Çünkü tasarımın kendi doğal hareketliliği ve albenisi olduğu için sadece küçük bir el çantası veya sallantılı bir oval küpe kombininizin havasını değiştirmeye yetecektir.

Payetli Elbiseler

Tarzından ödün vermeyen kadınların halen severek kullandığı parçalardan birisi de payetli elbiseler. Vintage koleksiyonlarına kadar girmiş bulunan parçalar tabi ki özel gecelerin vazgeçilmezi. Düğün, balon, nişan gibi özel davet gecelerinde göz kamaştırıcı bir güzellik yakalamanıza yardım ediyorlar. İkinci el gece elbiseleri, ilk bakışta dikkatleri çekse de aslında kombin konusunda hayli büyük bir özen istiyor. Çünkü yanlış parçaları bir arada kullanmaz adeta disko topuna dönmenize neden olabilir. Payet kumaş kuşkusuz en çok ipek, kadife ve süet parçaları sever. Elbisenizde fuşya, bebek mavisi, sarı ve yeşil tonları ağırlıktaysa fuşya renk bir yazlık sandalet ve portföy çanta ile kombininizi sonlandırabilirsiniz. Saçlarınızı ise su dalgası yaptırarak salaş bir ense topuzu şeklinde toplatabilirsiniz.

Denim Elbiseler

Aslında şöyle düşündüğümüzde denim elbiseler yeni çağlara özgü parçalardan zannederiz değil mi? Halbuki tarihi geçmişi 60'lı kadar uzanıyor. Göğüs kısmından başlayarak bele kadar dar şekilde inen ve kalem kesim şeklinde devam eden modeller, özellikle zayıf ve uzun boylu kadınlar için biçilmiş kaftan. Üstelik kombinlenmesi de oldukça basit. Spor veya klasik zevklerinize göre rahat parçalarla kombine edebilirsiniz. Slip on ayakkabılar, sneakerler, fularlar, çuval çantalar, vintage bilezikler denim elbiselerin başlıca eşlikçilerinden. Elbiseniz askılı ve hafif dekolteli tarzda ise boynunuza ince bir fular ekleyebilirsiniz. Dilerseniz floral desenlerle bezenmiş bir çanta ile vintage şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Anvelop Elbiseler

Çiçeklisinden sadesine, boncuklusundan çizgilisine kadar pek çok bol tasarıma sahip olan elbise seçeneklerinden bir tanesi de anvelop kesim tasarımlar. İkinci el elbise butikçilerinde rahatlıkla bulabileceğiniz modeller, genellikle uzun ve yırtmaçlı formda karşınıza çıkıyor. Retro koleksiyonlarında turuncu, lacivert, haki yeşili ve ekru mavi gibi daha pek renk tonlarında model bulabilirsiniz.

Özellikle de floral baskılı modeller bir hayli vazgeçilmez. Renk cümbüşünü andıran çiçek desenli parçaları, parmak arası sandaletlerle ve zarif kolyelerle kombine edebilirsiniz. Ayrıca aynalı gözlük ve saç bandı da kullanmayı unutmayın. Sade ve çizgili olan elbiseleri kombinlemek ise tamamen kendi zevkinize kalmış. İster İnce ten çorap ve kısa topuklu ayakkabılarla birlikte kullanabilir isterse de beyaz sneaker eşliğinde tamamlayabilirsiniz.

Kuyruklu Uzun Elbiseler

Arka etek ucu kuyruklu kesimde tasarlanmış olan uzun ipek elbiseler, vintage mağazaların adeta baş tacı. 2000'li yıllara çağrışım yapan modeller, hareketli kesimleri ve canlı desenleri ile ilkbaharın enerjik ruhunu bedeninize taşıyor. Yaz akşamlarında deniz kıyısında gezinti yapmak veya festival ruhunu hissetmek için oldukça ideal olan modelleri hoşunuza gidecek parçalarla birlikte değerlendirebilirsiniz. Bağlamalı ve püsküllü sandaletler, küçük omuz çantaları ve kalın bilezikler kuyruklu elbiselerle birlikte kullanabileceğiniz başlıca kombin parçalarından.

Patchwork Elbiseler

Halk deyimiyle yamalı elbise olarak da nitelendirilen patchwork modeller, retro tarza sahip kadınların ilgisini topluyor. Farklı kumaş parçalarının bir arada kullanıldığı ürünler, gerek giyim kolaylığı gerekse zarif görünüm açısından oldukça ideal. Gün içerisinde aniden dışarı çıkmanız gerektiği zaman hemen üzerinize geçirebilir ve kolayca şıklık elde edebilirsiniz. Ancak patchwork modelleri kombinleme konusunda birtakım hususlara dikkat etmek de yarar var. Öncelikle ikinci el elbise modelinizin içerisinde bulunan renk ve desen yoğunluğuna göre seçim yapmalısınız. Elbisenizde desen yoğunluğu olacağı için diğer kıyafetlerinizi ve aksesuarlarınızı sade tutmalısınız. Otantik kemerler, küpeler, vintage şapkalar ve kısa topuklu ayakkabılar eşliğinde muazzam bir kombin yaratabilirsiniz.

Kadife Yırtmaçlı Elbiseler

İkinci el elbise seçiminizi kadife parçalardan yana kullanacaksanız kombin konusunda endişe etmenize gerek yok. Çünkü asaletin ve feminen çizginin yansıması olan kafide kumaş, hemen hemen her klasik ayakkabı ve takı seçenekleri ile uyum sağlıyor. Özel organizasyon gecelerinde zevkinize uygun inci bir takı seti ve stiletto eşliğinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz de kontrast renkli bir süet sandalet ve tek taş kolye ile tamamlayabilirsiniz. Kadife kumaştan üretilen ikinci el gece elbiseleri üzerine basit bir aksesuar takmanız dahi şık görünmenize yardım edecek. Ancak modelin desen dengesini göz ardı etmemek gerekiyor. Elbiseniz oldukça göz yorucu bir desene sahipse düz bir portföy çanta ve topuklu ayakkabı kullanmak daha doğru olacaktır.

İkinci El Elbise Trikolar

Gündelik yaşamın olmazsa olmazlarından olan triko elbiseler, rahat oluşları ve sade desenleri ile retro tarzından taviz vermeyen kadınları da cezbetmeyi başarıyor. 80'li yılların moda anlayışını yansıtan ürünler, genellikle uzun ve ince kumaşlara sahip. Modellerin kısa kollu, askılı ve yarım kollu gibi farklı seçenekleri bulunuyor. Sade saç bantları ve hasır topuk sandaletler eşliğinde tamamlayarak naif bir kadın imajı çizebilirsiniz. Yazlık kombin yapıyorsanız hasır bir şapka, uzun metalik kolye ve ince kemer gibi aksesuarları sıklıkla kullanabilirsiniz. Elbiseniz uzun ve kışlık tipinde ise uzun çizmeler ve zincirli çantalar her zaman favoriniz olmalı. Böylelikle çekici duruşunuzla tüm gözlerinize toplayabileceksiniz.

Çan Tipi Elbiseler

Balodan fırlamış imajı veren çan tipi modellerin geçmişi de bir hayli eski. Zarif topuklu ayakkabılar, Elizabeth havası veren dantelli şapkalar ve kadife eldivenler… Evet tek parça kombin hemencecik gözünüzde canlandı değil mi? İkinci el elbise koleksiyonunda, mütevazi ve zarif bir görünüm kazandıran bu çan tipi modellere sıklıkla rastlayabilmek mümkün. Jakarlı, ipek ve saten kumaş ağırlıklı olan elbiselere, inci kolyelerle veya gladyatör tipi sandaletlerle de hareketlilik kazandırabilirsiniz.

Puantiye Desenli Elbiseler

Elbiselerimde puantiyeden vazgeçmem diyenlerdenseniz oldukça şanslı olduğunuz söylenebilir. Çünkü kontrast renklerle zenginleştirilen benekli modeller, gerek şıklık gerekse kombin açısından oldukça avantajlı. Puantiye desenli parçalarla kadınsı bir çizgi elde etmek, çocuksu ve masum görünmek de yine kendi zevkinize bağlı. Rugan topuklular ve dantelli şapkalar elbiselerin olmazsa olmaz eşlikçilerinden. Marilyn Monroe havası katan elbiseler, daha çok feminen giyinenlerin tercihleri arasında bulunuyor. Beli saran dar kesim bu modelleri, deri kemer, inci kolye ve portföy çanta eşliğinde tamamlayarak özen davetlerde kullanabilirsiniz. İsterseniz hafif bukleler yaptığınız saçınıza küçük bir kurdele toka da iliştirebilirsiniz. Bebe yakalı ve ince kemer eklentili olan modelleri ise kurdeleli babetler ve neon renk gözlükler eşliğinde giyebilirsiniz. Böylelikle yapacağınız bu vintage kombin sayesinde sevimli ve şirin bir şıklık da yakalabileceksiniz.

Şalvar Kesim Elbiseler

Retro tarzın en güzel parçalarından birisi de kuşkusuz şalvar kesim elbiseler. Gündelik yaşamda sıklıkla kullanabileceğiniz bu modellere ikinci el elbise satan kıyafet dükkanlarından ulaşabilirsiniz. Yan kısımları cepli inen geniş tarzdaki parçaları kendi zevkinize uygun dilediğiniz şekilde kombine edebilirsiniz. El tasarımı olan heybe tipi çantalar, otantik zincirli kolyeler, hasır topuklu sandaletler, kalın bilezikler, denim yelekler şalvar tipi elbiselere en yakışan kombin parçalarından sadece birkaçı. Festival, hafta sonu etkinliği, piknik, arkadaş toplantısı gibi daha pek çok rahat ortamlarda bol kesimli olan bu tür modelleri kullanabilirsiniz.

Nakışlı Elbiseler

Vintage demek kısaca nakış demek. Vintagenin en çarpıcı sembollerinden birisi olan nakışlar, elbiselerde de yoğunluk gösteriyor. Yaka, kol veya ete ucu gibi modellerin farklı bölgelerinde rastlanılan nakışlar, şıklığınıza şıklık kazandırıyor. Özellikle  Helenistik formda olan modellerde sıklıkla nakış ayrıntıları göze çarpıyor. Tepeden tırnağa şıklığınızı tamamlayan tül elbiselerle düğün veya nişan gibi özel davetlerde çarpıcı görünebilirsiniz. Yerlere kadar inen ve tül kumaşlarla zenginleştirilmiş olan ikinci el gece elbiseleri tercih edecekseniz, makyajınızı daha çok altın sarısı veya gümüş gibi metalik tonlarda yapmalısınız. Ayrıca aksesuar olarak da sadece ince bir kolye veya zarif bir bilezik kullanmanız yeterli. Çünkü elbiseniz gösterişli olacağı için aksesuarlarınız her zaman sade kalmalıdır. Saç güzelliğinizi ise önden gelen ince melikli bir topuz ile ortaya çıkartabilirsiniz.

Gömlek Tipi Elbiseler

Dizlere kadar inen uzunluğu sayesinde boyunuzu ön plana çıkartan gömlek tipi modelleri, ikinci el elbise skalasında bolca görebilirsiniz. Koleksiyonda; marina desenli, geometrik çizgili, renk geçişli ve kaftan görünümlü gibi pek çok model seçeneği bulunuyor. Beğeni algınıza uygun modeli tercih ederek tarzınıza  hitap edebilecek kombinasyonu yapabilirsiniz. Gömlek tipinde olan elbiseler, daha çok ilkbahar ve sonbahar mevsimleri için ideal olan modellerdir. O nedenle rahat bir babet, terlik veya sneaker ayakkabı kombininizin havasını değiştirmeye yardım edecektir. Beğendiğiniz elbise gömlek kesimde olacağı için daha çok spor giyinmeye özen göstermelisiniz. Hasır örgülü kemer, deri kol saati, sallantılı küpe ve asetat gözlük kombinlerinizde sıklıkla kullanabileceğiniz aksesuar seçeneklerinden. Örneğin: Açık mavi çizgili elbisenin üzerine ince kahverengi kemer takarak uyumlu bir bütünlük oluşturabilirsiniz. Ayakkabı seçiminizi ise beyaz sneaker modellerinden yana yapabilirsiniz.

Straplez Abiye Elbiseler

Vintage kıyafetler arasında straplez kesim abiyeler geniş bir yer kaplıyor. Dikkatleri omuzlarda toplayan ikinci el elbise ile eğlence akşamlarınızda farklı ve özgün bir şıklık elde edebilirsiniz. Koleksiyon arasından taşlı, boncuk işlemeli, tül eklentili ve püsküllü gibi tercih edilebilecek pek çok çeşit model yer alıyor. Göz kamaştırıcı olan bu tür abiye elbiselerin kombinleme şeklin tercihinize göre kendiniz belirlemelisiniz. Elbiseniz sade ve minimal forma sahipse boncuk işlemeli topuklu ayakkabıları ve uzun ip bağlamalı sandaletleri kullanabilirsiniz. Ancak kumaşında gül veya asimetrik desen gibi birtakım renkli baskılar bulunuyorsa elbise renginize uyumlu çantalar, takılar ve ayakkabılar giyebilirsiniz. Sadelik ve desen dengesi sayesinde hem daha kusursuz görünebilir hem de şıklığınızla kendinizi gecenin parlayan yıldızı ilan edebilirsiniz.

Kaynak: Emoji.com.tr

Son Dakika Komik - İlginç İkinci El Elbise Almak İsteyenler İçin Kombin Önerileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement