İkinci El Oto Esnafı Kan Ağlıyor - Son Dakika
Ekonomi

İkinci El Oto Esnafı Kan Ağlıyor

İkinci el oto esnafı kan ağlıyor İkinci el araçlarda pazarlık bile yapılmıyor Araç satıcısı Yusuf Ülke; "Eskiden pazarda haftalık 15-20 arabanın satılırken şimdi bu sayı 3-4'ü geçmiyor" İkinci el araç satıcısı Deniz Uyar;

11.12.2017 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkinci el oto esnafı kan ağlıyor

İkinci el araçlarda pazarlık bile yapılmıyor

Araç satıcısı Yusuf Ülke; "Eskiden pazarda haftalık 15-20 arabanın satılırken şimdi bu sayı 3-4'ü geçmiyor"

İkinci el araç satıcısı Deniz Uyar; "3-4 aydır araba satamıyoruz"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de ikinci el oto alım satımı yapan oto esnafı piyasanın durgunluğundan yana dertli.

Oto alım satımlarında son günlerde durgunluk yaşanıyor. Eskişehir ikinci el oto pazarındaki oto esnafı da bu durgunluğun nedeninin Dolar, Euro ve akaryakıta gelen zamlardan kaynaklandığını söylüyor. Pazarda ikinci el araç satmaya çalışan vatandaşlardan Yusuf Ülke, eskiden haftada 15-20 araç sattıklarını şimdi ise 3-4 arabayı zor sattıklarını belirtti. Peşin para ödeyip kimsenin araç almadığını vurgulayan Ülke, "İkinci el araçta Kurban Bayramı'ndan beri çok büyük bir durgunluk var. Tabiri caizse bıçak keser gibi derler ticarette, bıçak keser gibi kesti işlerimizi. Eskiden pazarda haftalık 15-20 arabanın satıldığını görürken şimdi bu sayı 3-4 arabayı geçmiyor. Peşin para ödeyip kimse araba almıyor. Durgunluğun sebebi tabi ki Dolar'daki, Euro'daki, dövizdeki ve altındaki artışlar. Bu da ikinci ele yansıyor. Vatandaş elindekini bozdurup, araca yatırmak istemiyor. Yatıramıyor, korkuyor önünü görmekte. Biz dar gelirli insanlara hitap etmeye çalışıyoruz. Motorlu Taşıtlar Vergisi'ndeki ve sigortada ki artış satışları etkiliyor. Satışları etkileyince de bizlere yansıyor" diye konuştu.

Oto pazarında ikinci el araç satmaya çalışan Emrullah Çalışır da piyasanın durgun olduğunu belirterek, "Piyasa şu anda çok durgun. 2-3 aydan beri tamamen durgun piyasa. Şuanda hiç satış yok. İkinci el tamamen durmuş durumda" dedi.

"3-4 aydır araba satamıyoruz"

Araç satma konusunda doğru düzgün pazarlık bile yapamadıklarını kaydeden Deniz Uyar ise, "Kış geldi insanların parası yok. İnsanların yakıt masrafı artıyor. Her şey çok pahalı, her şeye zam geliyor. Milletin araç alım satım gücü de ona göre azalıyor. Piyasada dönen para azalınca bizim işlerimizi de olumsuz etkiliyor. 3-4 aydır araba satamıyoruz. Sıfır araçlara da zam geliyor. Bu ikinci el piyasasını etkiliyor. Bu yüzden insanlarda para yok, satamıyoruz. Pazarlık bile yapamadık kimseyle. Birisiyle el sıkışsak belki satışımız olacak ama insanlar sadece sorup geçiyor" ifadelerini kullandı.

Son olarak piyasanın geçen yıl daha canlı olduğunu aktaran Fikret Harlar da şunları söyledi; "Piyasa çok durgun. 2-3 aydır bayağı durgun. Para sıkıntısı var piyasada. Geçen yıla göre fiyatlar biraz yüksek ama normal. Geçen yıl iyiydi durgun değildi. Bu sene daha durgun."

İkinci El Oto Esnafı Kan Ağlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İkinci El Oto Esnafı Kan Ağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement