İkinci el otomobilde fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi - Son Dakika
Ekonomi

İkinci el otomobilde fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi

Oto galericiler, ikinci el araç fiyatlarının düşüşe geçmesiyle piyasanın hareketlendiğini belirtti. Normalleşme ile piyasanın daha da hareketleneceğini belirten galericiler, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyararak araçlarını yetkili bayilerden almasını istedi.

02.03.2021 09:17  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salgın döneminde geçen yıl vatandaşların toplu taşımadan kaçınmak için otomobil almaya yönelmesi ve haziran ayında kamu bankalarının uygun faizle başlattığı kredi kampanyasıyla birlikte ikinci el piyasasında ciddi bir talep ve fiyat artışı yaşandı. Ancak yeni yılla birlikte ikinci elde fiyatlar düştü. Kurlardaki düşüşle birlikte bazı araçlarda yüzde 20-25'e ulaşan fiyat değişimleri yaşandı. İkinci elde piyasa hareketlenirken, oto galericilerden dolandırıcılık uyarısı geldi. Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Murat Koçaçoğlu, vatandaşların araçlarını yetkili bayilerden almasını istedi.

"NORMALLEŞME İLE PİYASALAR HAREKETLENECEK"

İkinci el araçların fiyatlarının normale döndüğünü belirten Koçaçoğlu, "Fiyatlardaki artışın ardından düşüş yaşanması normal. Fiyatlar normal seyrine geldi. Araç alım satımı yapılabilir şu an. Otomotiv sektörünün tümünde düşüş söz konusu. Koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen vatandaşlar, araç alım satımını canlandıracak. Normalleşme ile beraber piyasa daha da hareketlenecek" dedi.

İkinci el otomobilde fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi

"İKİNCİ EL OTOMOBİL, YATIRIM ARACI HALİNE GELDİ"

İkinci el otomobil sektörünün şu an bir yatırım aracı haline geldiğini ifade eden Koçaçoğlu, "İnsanlar döviz gibi araba alıp ellerinde bulunduruyorlar. Dövizde yaşanan artış ve düşüşler gibi ikinci el otomobillerin de fiyatların değişkenlik göstermesi normal. Bu da araçların fiyatlarının artmasında bir etken" diye konuştu.

İkinci el otomobilde fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi

"ARACI YETKİ BELGESİ OLAN YERLERDEN ALIN"

Vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyaran Koçaçoğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşlar internet üzerinden araç alımı yaparken, yetki belgesine dikkat etsin. Bu belgeye sahip olanlar devletin denetiminden geçmiş işletmelerdir. İnternet üzerinden alım yapılırken dolandırıcılık yapılıyor. Alıcı olan kişilerin tercihleri, bu durumu belirleyecek. Piyasa fiyatının altında araç buldum diye sevinenler dolandırılmaya müsait. Öncelikle yetki belgesi olup olmadığı kontrol edilmeli. Kaç yıldır sektörde oldukları, iş yerlerinin kaldırım üzerinde mi yoksa oto galerici sitesinde mi bakılmalı. İkinci el araç alacaklar öncelikle TSE belgeli firmadan ekspertiz yaptırsınlar. Artık araç alım satımında garanti veriliyor. Bu da alıcıyı koruyor."

İkinci el otomobilde fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İkinci el otomobilde fiyatlar düştü, piyasa hareketlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Aşagı Köyden Memo: düştüğüne emin misiniz pek düşmüş gibi durmuyo da 20 0 Yanıtla
  • Froster: Sahtekarlar haftada 5 - 5 fiyat artırıyorlar sonra 5 lira düşünce fiyat düştü yürü git siz anca kendinizi kandırırsınız 19 0 Yanıtla
  • obey: geçen yıl 140 bin tl olan 2011 bmw 520d ler şu an alınabilecek durumda olanları 270 den başlıyor. Allah için ne kadar düştü ? inse inse 250 ye iner. adam 150 ye almış 280 bin istiyor. dünyanın neresinde var bu durum. bu nasıl bi aymazlıktır yav. nasıl bi döneme denk geldik Allah ıslah etsin ya. 18 0 Yanıtla
  • UĞUR: NE DÜŞMESİ YA 20- 30 YAŞINDA ARABAYA Bİ DÜNYA PARA İSTİYORLAR 17 0 Yanıtla
  • ALOS: ARAÇ FİYATLARI DA MARKET RAFLARINDAKİ ETİKETE DÖNDÜ. ÖNCE BİNDİR SONRA AZ İNDİR. 16 0 Yanıtla
  • Fatih özen: cok beklersiniz siz halk uyandı istedinde yükselt sora istedinde indir siz kime hangi örgüte calışıyonuz hangi yabancı örgüte üyesiniz giden geri gelse halam amcam olarak gelirdi sora yaz geliyo yazın fiyatlar ucar manipulasyona gerek yok 11 0 Yanıtla
  • ADANALI: Kesin fiyatlar düşmüştür. Ve araba piyasası inanılmaz açılmıştır. Bizde yedikk.....! Aslında araba almayı düşünenler faizler düştüğünde kesinlikle bankaya koşup kredi çekme oyununa gelmesin. Çünkü bu fırsatçılar faizler düştüğünde arabalara daha da zam yapacaklarından pek değişen birşey olmaycak üstüne daha da araba fiyatı pahalıya gelecek. Bu oyuna dikkat edin arkadaşlar. vesselam. 11 0 Yanıtla
  • murat 134: Bazı arkadaşlar ya araba fiyatları ne zaman düştüki şimdi düşsün diyorlar. Onlara kulak asmayın onlar ya galerici ya al satçı ya da elinde arabası olup da satamayan tiplerdir. Bende onlara diyorum ki 2021 yılı içerisinde yeri gelecek bahar ayları gececek, iki bayram geçireceğiz, yeri gelecek yaz aylarını geçireceğiz, yeri gelecek faizler düşecek ama araba piyasasında yaprak kımıldamayacak... 3 3 Yanıtla
  • Hans: Almanya´da 500 - 1000 € arasi alinan arabalar Türkiye´de 100.000 TL, pes artik 2 0 Yanıtla
  • beykozlu: bır ınsan dolandırılıyorsa sebebı devlettır cunku sistemde açık var demektır bankalar da aynı araba satısın dada aynı dolandırılmayan sıstemı getırecek olanda devlet 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı
    12:54 Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe geneline dağılmış olan küçük sanayi esnafını sektörel bazda ortak çalışma alanlarında bir araya getirmek amacıyla yeni imar planları hazırladıklarını belirtti.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır
    12:26 Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOBİ Buluşması İftar programına katıldı.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.


Advertisement