Eskişehir'de İkinci İnönü Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de İkinci İnönü Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İnönü muharebelerinin, milli mücadele ruhunun uyanışına delil olduğunu söyledi.

02.04.2014 00:46  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İnönü muharebelerinin, milli mücadele ruhunun uyanışıyla, halkın kenetlenişinin, topla, tüfekle yıkılmaz, sarsılmaz bir kaleye dönüştüğünün apaçık delili olduğunu söyledi.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde, İkinci İnönü Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Eskişehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İnönü Belediyesi ve İnönü Vakfı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, burada yaptığı konuşmada, İnönü Zaferi'nin Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihinin kilometre taşlarından biri olduğunu ve gelecekte de anılmaya devam edeceğini bildirdi.

İnönü savaşlarının tarihi hakkında bilgi veren Tuna, şöyle konuştu:

"İnönü Muharebeleri, milli mücadele ruhunun uyanışıyla birlikte, halkın kenetlenişinin, topla, tüfekle yıkılmaz, sarsılmaz bir kaleye dönüştüğünün apaçık delilidir. Şehitlerimizi bağrında saklayan bu mevkide aldığımız her nefeste, onların kalp atışlarını yüreklerimizde duyuyoruz. Aziz milletimizi, istiklal mücadelesinde zaferlere ulaştıran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız. Cumhuriyet ile anka misali küllerinden yeniden doğan aziz milletimiz, ebediyete akan zaman içinde hür yaşamaya devam edecektir."

TBMM Katip üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü de Türk milletinin tarihin her safhasında önemli imtihanlardan geçtiğini belirterek, "Bu imtihanlardan biriside varlıkla yokluk mücadelesinde 23 Mart 1921'de Bursa'dan İnönü istikametine ilerlemeye başlayan Yunan güçlerini durduran, 1 Nisan'da düşmanı temizleyen bu milletlin evlatları, aslında İkinci İnönü Zaferi ile 1919 yılının 15 Mayıs'ında İzmir'in işgali ile başlayan işgali 9 Eylül 1922 tarihinde sonlandıracak, Anadolu'nun düşman işgalinden temizlenmesi sürecinde önemli zaferlerden birisidir" diye konuştu.

Bu zaferle TBMM'nin güçlendiğine dikkati çeken Küpçü, şöyle devam etti:

"Milletin mücadele gücü artmış, morali düzelmiş, Anadolu'nun düşmandan temizlenmesine vesile olacak takatini artırmış ve Anadolu'yu bu milletin tekrar ebedi yurdu haline getirmekle kalmamış, 93'üncü yıl dönümünde bu zaferlerle Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle güçlü büyük bir medeniyet olarak yoluna devam etmektedir."

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan vekili Albay Alper Sır, İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse, diğer ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir\'de İkinci İnönü Zaferi\'nin 93. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de İkinci İnönü Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement