İkinci Kck Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

İkinci Kck Davası Başladı

İkinci Kck Davası Başladı

Kck'ya yönelik açılan ikinci davanın ikinci duruşması başladı.

17.07.2012 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kck'ya yönelik açılan ikinci davanın ikinci duruşması başladı. Çoğu avukat olan 37'si tutuklu 50 sanığın yargılandığı dava Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

ŞÜPHELİLERİN ÇOĞU AVUKAT

890 sayfalık iddianamenin hazırlandığı davanın bir numaralı sanığı avukat Mehmet Nuri Deniz. Sanıklar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak, avukatlar Doğan Erbaş, Cemo Tüysüz, Mustafa Eraslan, Asya Ülker, Nevzat Anuk, Mehmet Ayata, Hüseyin Çalışcı ile Öcalan'ın İmralı Günleri kitabının yazarı gazeteci Cengiz Kapmaz da yer alıyor.

PARİS VE BERLİN BAROSU DAVAYI İZLİYOR

Duruşmaya dün olduğu gibi Paris ve Berlin barosundan avukatlar da katıldı. 150'yi aşkın avukatın savunma yapmaya hazırlandığı davaya, İstanbul, Mersin, Ankara, Şırnak, Diyarbakır, İzmir, Kocaeli, Hakkari, Van ve Mardin Barolarının aralarında bulunduğu birçok baro temsilci gönderdi.

CEP TELEFONU GERGİNLİĞİ

Salonun yoğunluğu nedeniyle duruşma geç başladı. Salonda bulunan bir bayan avukat cep telefonu ile duruşmada fotoğraf çekti. Bunu gören mahkeme başkanı. "Alın o telefonu. Bayanı da dışarı çıkarın" diye görevlilere talimat verdi.

"ALABİLİYORSAN GEL SEN AL"

Polis, kadın avukatın telefonunu almak istedi. Bu sırada salonda bulunan diğer avukatlar ve izleyiciler polise tepki gösterdi. Gergin anlar yaşanırken mahkeme başkanı tekrar, "Alın dışarı" dedi. Başkanın bu sözlerine salondan bir izleyici, "Alabiliyorsan gel sen al " diye bağırdı.Daha sonra avukatın telefonu alındı ve avukat dışarı çıkartıldı. Fotoğraf çekmediğini belirten avukata, mahkeme başkanı, "Çekiyordunuz gördüm" dedi.

BAŞKAN: HERKES KURALLARA UYACAK

Bu şartlarda duruşma yapılamayacağını belirten mahkeme başkanı, " İyi niyetimizi kötüye kullanıyorsunuz. Bu şekilde devam edemeyeceğiz. Duruşmaya başlayacağız ama söz almadan konuşanı salondan çıkaracağız. Herkes kurallara uyacak. Ben de uyuyorum siz de uyacaksınız" diye konuştu.

SG-CT (MK) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Kck Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement