İkinci Kez Soymaya Kalkınca Yakalandı - Son Dakika
Güncel

İkinci Kez Soymaya Kalkınca Yakalandı

İkinci Kez Soymaya Kalkınca Yakalandı

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde 10 Ağustos gecesi girdiği marketten sigara çalan kar maskeli soyguncu, aynı marketi 10 gün sonra ikinci kez soymaya kalkınca işyeri sahipleri tarafından suçüstü yakalandı.

23.08.2017 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde 10 Ağustos gecesi girdiği marketten sigara çalan kar maskeli soyguncu, aynı marketi 10 gün sonra ikinci kez soymaya kalkınca işyeri sahipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Gazipaşa Bulvarı'nda hizmet veren Fatih Biracı'ya ait tekel bayiine 10 Ağustos'ta saat 02.00 sıralarında giren kar maskeli kişi, kapısını tekmeleyerek kırdığı işyerinden çok sayıda sigara alarak kaçtı. Daha önce de işyeri soyulan Biracı, 15 bin TL'lik sigara çalındığını belirterek polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını da polise teslim eden Fatih Biracı, işyerinin yeniden soyulma ihtimaline karşı ek önlem olarak alarm taktırdı.

20 Ağustos'ta saat 04.00 sıralarında işyeri alarmının çalması üzerine Fatih Biracı, evi işyerine yakın olan amcası Abdullah Biracı'yı arayarak kontrol etmesini istedi. Bunun üzerine işyerine gelen Biracı, kar maskeli soygunculardan birini yakalarken suç ortağı kaçtı. Kısa süre sonra gelen polise teslim edilen soyguncunun ifadesi üzerine diğer şüpheli de yakalandı. Yalvaç Devlet Hastanesi yemekhanesinde özel şirket elemanı olarak çalışan 22 yaşındaki O.K. ve suç ortağı 19 yaşındaki A.D., sulh ceza hakimliğince tutuklandı. O.K.'nın başka bir suçtan ertelenmiş 36 ay hapis cezasının bulunduğu, birçok hırsızlık olayının da faili olduğu tespit edildi.

Tekel bayiinin yeğenleri tarafından işletildiğini belirten Abdullah Biracı, daha önce 8 kez soyulduklarını söyledi. 10 Ağustos'taki soygunda yaklaşık 15 bin TL'lik sigara çalındığını belirten Biracı, "Kamera kayıtlarına göre kar maskeli biri sigaraların bulunduğu tezgahı boşaltıp gitmişti. Biz o günden bu yana tedbirli davranıyorduk. Nitekim 20 Ağustos sabaha karşı yeğenim arayıp 'Amca soyuluyoruz' dedi. Hemen dışarı fırladım. Yol üzerindeki bir inşaattan bulduğum sopayı alarak geldim. İçeride bir kişiyi gördüm. Kıpırdamayın deyince birden 2 kişi oldular. Kaçmaya çalışan birine müdahale ettim. Arbede çıktı ve belinden yakaladım. Yakaladığım kişi diğerine, 'Bıçağı sapla' dedi. Ben de 'Buraya ölmeye geldim oğlum' dedim. Bunun üzerine diğer soyguncu kaçtı. Sonra yeğenlerim ve polis ekipleri geldi. Yakaladığım şahsı polise teslim ettik. Suç ortağı da kısa sürede yakalandı" diye konuştu.

Biracı, şüphelilerden O.K.'nin daha önceki hırsızlıklarını da kendisinin yaptığını itiraf ettiğini belirtti.

- Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Kez Soymaya Kalkınca Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi
    11:55 Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi

    Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot köyünde 15 yıl muhtarlık yapan Nazım Şahin, eşi Kezban Şahin'in aday olmasıyla birlikte görevi ona devretti. Kezban Şahin, köyün yeni muhtarı olarak seçildi ve köye yapılacak işleri sırasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

  • ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti
    11:55 ZBEÜ, Sıfır Atık Politikası kapsamında en iyi performans gösteren birimlere teşekkür belgesi takdim etti

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sıfır Atık Politikası çerçevesinde en iyi performans gösteren akademik ve idari birimlere teşekkür belgesi verdi. Üniversite, Mart 2024 dönemi için altı farklı kategoride performans ölçümü yaparak sıfır atık ve sürdürülebilir çevre politikasına uygun adımlar atan birimleri ödüllendirdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende birim yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı
    11:49 Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı

    Mersin'de çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı. Operasyon, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan aranan şahısların yakalanması amacıyla düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.


Advertisement