İkinci "Sanat İyilik İçin" Sergisi Açılıyor - Son Dakika
Güncel

İkinci "Sanat İyilik İçin" Sergisi Açılıyor

Deniz Feneri Derneği, iyiliğe gönül vermiş sanatkârların eserleriyle oluşturulmuş, geliri Afrika'da açılacak sağlık ocağı yapımında değerlendirilecek "Sanat İyilik İçin" sergisinin ikincisini düzenliyor.

17.07.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat İyilik İçin sergisinde bir araya gelen sanatçılar, yine eserlerini; ulvi bir amaç doğrultusunda sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide; değerli sanatçıların seçkin hat, tezhip ve ebru eserlerinin yanı sıra el yapımı çömlek biblolar ve Kütahya işi çini karolar sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Düzenlenen serginin geliri; Moritanya'da sağlık ocağı yapımında kullanılacak. 120 m² alana yapılacak sağlık ocağı, yılda, Kara kıta Afrika'nın sağlık hizmetlerinden yoksun 5.000 insanına hizmet verecek.

Sanatın iyiliğe dönüşeceği bu sergi ile yüzyıllardır geri bırakılmış, sömürülmüş, inancın ve insan onuruna yakışır bir hayatın esirgendiği kara kıtanın kara bahtlı insanları için aydınlık günlerin müjdecisi projeler doğacak ümidindeyiz.

Sanat iyilik İçin sergilerinin ilki Mayıs ayında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenmiş ve teveccüh görmüştü. Serginin geliri Suriyeli mazlumlar için kullanıldı.

Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 28 Temmuz 2014 Bayram günü haricinde 21– 31 Temmuz 2014 tarihleri arasında 09.00 – 18.00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak sergimizin açılışında siz değerli medya mensuplarını yanımızda görmekten mutluluk duyarız.

Destek Veren Kurum ve Sanatkarlar:

Mahmut Şahin ve öğrencileri, Ferhat Kurlu, Cemali Gündoğdu, Halil İbrahim Umuç, Alparslan Babaoğlu, İsmail Hakkı Gurbetçi, Enderun Sanat, Klasik Türk Sanatları Vakfı, Kütahya Vav-Der, Bursa Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği, Eskişehir Velkalem Derneği, İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi, Tiryakiart Sanat Galerisi, Galeri Bir İmza.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İkinci 'Sanat İyilik İçin' Sergisi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement