İkiz Pehlivanlar Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika
Yerel

İkiz Pehlivanlar Görenleri Şaşırtıyor

İkiz Pehlivanlar Görenleri Şaşırtıyor

652. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı 27 yaşındaki İsmail Balaban ve başaltında güreşen ikizi Turan Balaban görenleri şaşırtıyor.

20.06.2014 11:43  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de düzenlenen 652. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı 27 yaşındaki İsmail Balaban ve başaltında güreşen ikizi Turan Balaban görenleri şaşırtıyor.

İsmail Balaban, kardeşi Turan Balaban ile tek yumurta ikizi olduklarını söyledi. Güreşe başlamadan öncede her işi birlikte yaptıklarını belirten Balaban, daha önce özel bir televizyonda yayınlanan ikizler şarkı yarışmasına da katıldıklarını ifade etti.

Şarkı yarışmasında üçüncü olduklarını, ardından güreşe devam ettiklerini dile getiren Balaban, şöyle konuştu:

"Güreşte bazen seyirciler bizi karıştırıyor. Mesela ben güreşten rakibimi yenip çıkıyorum. Kardeşimde o anda bir alt boyda güreşiyor oluyor. 'İsmail çıkmadı mı, niye tekrar güreşiyor' gibi sorular oluyor. Tabii ikiz olduğumuzu bilmeyenler soruyor. Çok sayıda seyirci ikiz olduğumuzu biliyor ama bilmeyenler şaşırıyor."

Hayatlarında fikir ve düşünce olarak aynı şeyleri uyguladıklarını anlatan Balaban, kilosunun kardeşinden 10 kilogram fazla olduğunu ifade etti.

Balaban, kardeşi Turan'ın başaltı kategorisinde güreştiğini hatırlatarak, "Başaltı kategorisinde ilk ikiye girerse başpehlivanlıkta benim yanıma çıkmaya hak kazanacak. Turan'ı başpehlivanlığa bekliyoruz. Kardeşime rakip olmak istiyorum. Kardeşim başpehlivanlığa çıkarsa ikiz başpehlivan olarak tarihte bir ilk olacağız" dedi.

-"Her zaman görenler bile şaşırabiliyor"

Turan Balaban ise yakınlarının kendilerini seslerinden ayırt edebildiğini söyledi. Antalya'da yaşadıklarını belirten eden Balaban, şöyle devam etti:

"Tabii akrabalar bile, yani her zaman görenler bile şaşırabiliyor ama iç içe olduğumuz insanlar İsmail ve Turan olduğumuzu telefonda ayırt edebiliyorlar. İkiz oluşumuzda ilgili güzel anılarımız var. Güreşseverler fotoğraf çektirmek istediğinde kim müsaitse o çektirebiliyor. Tabii daha sonra espri yaptığımızı anlatıyoruz sevenlerimize. Öte yandan bu yıl güreşle ilgili çalışmalarımızı daha da artırdılar. 653. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık için güreşeceğim. Bu yılki güreşlerin daha iyi geçeceğini düşünüyoruz."

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü güreş takımı antrenörü Hasan Ayhan da İsmail ve Turan'ın güreşe 2006'da başladığını söyledi.

O zaman ikiz güreşçileri kimsenin ayırt edemediğini aktaran Ayhan, "Ben bile zor ayırt ediyordum. İlk güreşe çıktığımızda Turan rakibini yenemedi, İsmail yendi. Puanlamaya gidecekler, İsmail dinlenmişti ve güreş alanına İsmail'i gönderdik. Turan'ın rakibini yendi geldi. Tabii bunu söylemiştik. Bir kereliğine hatıra kalsın diye yaptık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İkiz Pehlivanlar Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement