İkizdere'de 3.5 Kilometre Uzunluğunda İftar Sofrası Kurulacak - Son Dakika
Güncel

İkizdere'de 3.5 Kilometre Uzunluğunda İftar Sofrası Kurulacak

İkizdere\'de 3.5 Kilometre Uzunluğunda İftar Sofrası Kurulacak

Ovit Yayla Şenlikleri kapsamında trafiğe kapatılacak karayolu üzerinde 3. 5 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kurulacağı açıklandı.

29.07.2011 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde Ekşioğlu Vakfı tarafından 5-14 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek olan Ovit Yayla Şenlikleri kapsamında trafiğe kapatılacak karayolu üzerinde 3. 5 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kurulacağı açıklandı. Şenliklerde iftardan sahura kadar, aralarında Sibel Can, Mustafa Topaloğlu ve Cengiz Kurtoğlu'nun da yer aldığı 30'a yakın sanatçının sahne alacağı eğlenceler düzenlenecek.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, bu yıl 16'ıncısını düzenleyecekleri geleneksel Ovit Yayla Şenlikleri'ni Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası yerine İkizdere ilçe merkezinde yapacaklarını söyledi. Ali Ekşi, şenlikler nedeniyle 10 gün boyunca trafiğe kapatılacak karayolu üzerinde kurulacak sofralarda iftar yemeği verileceğini belirtti. 3. 5 kilometre uzunluğunda sofra ile Türkiye'nin en uzun iftar sofrasını kurmayı hedeflediklerini ifade eden Ekşi, şunları söyledi:

"Bu bir ilk olacak. On binleri İkizdere'de iftarda buluşturmak istiyoruz. Bu ilki yaşamaya tüm halkımızı davet ediyoruz. İftardan sonra hocamızın eşliğinde Ramazan programını icra edeceğiz. Ardından sahura kadar sürecek konser etkinliklerimiz olacak. Necati Selvitop'un sunumu ile gerçekleşecek etkinliklerde Sibel Can, Mustafa Topaloğlu ve Cengiz Kurtoğlu ile 30'a yakın Karadeniz sanatçısı sahne alacak. " - Rize/ Ikizdere

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkizdere'de 3.5 Kilometre Uzunluğunda İftar Sofrası Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement