İkizlerinin Sünnet Hazırlığı Hayatını Kurtardı - Son Dakika
Güncel

İkizlerinin Sünnet Hazırlığı Hayatını Kurtardı

Soma'daki maden faciasının yaşandığı ocakta çalışan Yusuf Pala, kazanın olduğu gün ikiz çocuklarının sünnet töreni hazırlığı için işe gitmeyince hayatta kaldı Pala: "Kazanın meydana geldiği 13 Mayıs'ta oğullarımın sünnet hazırlığını yapıyordum. O hafta sonu olacak sünnet düğünü için dana kesiyorduk bu nedenle işi gitmedim. Eğer bu olmasa ben de o vardiyada olacaktım. Sünnet hazırlıklarından dolayı hayatta kalmama sevinemedim. Orada ben de olabilirdim" "Sünnet düğünümüzü bilen madenci arkadaşlarım aşağıdan arayıp 'Biz de geleceğiz' dediler.

22.05.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAMAZAN ERCAN - Soma'daki maden faciasının yaşandığı ocakta çalışan ve kazanın olduğu gün ikiz çocuklarının sünnet töreni hazırlıkları için işe gitmeyen Yusuf Pala, hayatta kalmayı başardı.

Çocuklarının sünnet törenini olay nedeniyle erteleyen Pala, düğünün yapılacağı gün hayatını kaybeden arkadaşları için lokma döktürdü, mevlit okuttu.

Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yılı aşkın süredir madencilik yaptığını, 301 işçi arkadaşını kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

18 Mayıs Pazar günü tek yumurta ikizi olan 11 yaşındaki Ahmet Ensar ve Süleyman Sırrı'nın sünnet düğününü yapmak için hazırlıklara başladıklarını anlatan Pala, şöyle konuştu:

"Kazanın meydana geldiği 13 Mayıs'ta oğullarımın sünnet hazırlığını yapıyordum. O hafta sonu olacak sünnet düğünü için dana kesiyorduk bu nedenle işi gitmedim. Eğer bu olmasa ben de o vardiyada, işte olacaktım. Biz madenciyiz. Kömürden ekmek paramızı kazanıyoruz. Çocuklarıma aileme bakmak zorundayım.

Sünnet düğünümüzü bilen madenci arkadaşlarım aşağıdan arayıp 'Biz de geleceğiz' dediler. Ben de buyrun gelin dedim. Sonrada vardiyaya girenler olayın gerçekleştiğini söylediler. Haberi alır almaz işlerimi bıraktım ve ocağa koştum. Bir baktım ki her yer duman. İçerideki arkadaşlarımız çıkamamışlar. Ocağa havanın ters basılmasıyla birlikte biz de aşağıya kurtarma amaçlı girdik. Çok zordu. Orada gördüklerimiz, yaşadıklarımız insanı derinden sarsıyor. Ocakta yerdeki her işçiyi çevirip baktığımda arkadaşımdı. Acaba bir tane yaşayan var mı diye nabız kontrolü yaptım ama hiçbiri yaşamıyordu. Bayağı bir arkadaş çıkardık oradan. Sünnet hazırlıklarından dolayı hayatta kalmama sevinemedim. Orada ben de olabilirdim."

-Sünnet düğünü tarihinde arkadaşlarına mevlit okuttu

Maden faciasının ardından 18 Mayıs'ta yapılacak sünnet düğününü iptal ettiklerini, bunun yerine aynı tarihte hayatını kaybeden madenci arkadaşları için lokma döktürüp mevlit okuttuğunu ifade eden Pala, "Sünneti erteledik. İnşallah daha sonra yapma düşüncesindeyiz ama onu düşünecek halde de değiliz. Sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum. Çok perişanız. Ciğerimiz yanıyor" diye konuştu.

-"301 rakamı tamamen doğrudur"

Faciada hayatını kaybeden 301 kişinin de arkadaşı olduğunu, bu rakamın daha fazla olduğu yönündeki iddiaların tamamen spekülasyon olduğunu vurgulayan Pala, şöyle devam etti:

"Böyle söylentilerde bunu siyasete alet etmek istiyorlar. Allah, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan razı olsun. Adam gibi bir adam. Başımızda durdu, uyumadı. Bizim acılarımıza ortak oldular, sağolsunlar."

Soma'da bugüne kadar görmedikleri insanların olayı başka yönlere çekmeye çalıştığını dile getiren Pala, "Lütfen ilçemizi karıştırmasınlar. Somamızı bıraksınlar, biz yasımızı tutalım, acımızı yaşayalım" dedi.

Pala, yer altı madenciliğindeki emeklilik yaşının düşürülerek güvenlikle ilgili önlemlerin arttırılması talebinde bulundu.

İlkokul 4'üncü sınıfa giden Süleyman Sırrı ile Ahmet Ensar ise babaları gibi madenci olmak istemediklerini, subay olmayı hayal ettiklerini belirtti.

Babalarını madendeki arama kurtarma çalışmaları sırasında birkaç gün göremedikleri için çok merak ettiklerini aktaran Süleyman Sırrı, "Sünnet hazırlıklarımız yapılıyordu ancak kaldı. Onun yerine hayır yaptık" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İkizlerinin Sünnet Hazırlığı Hayatını Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement