İksv Etkinliklerine Sanatseverlerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

İksv Etkinliklerine Sanatseverlerden Yoğun İlgi

İksv Etkinliklerine Sanatseverlerden Yoğun İlgi

İKSV'nin 7 ayda düzenlediği etkinliklere 210 binin üzerinde izleyici katıldı Etkinlikler arasındaki İstanbul film, müzik ve caz festivalleri sanatseverlerin beğenisini topladı

31.07.2013 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) 7 ayda düzenlediği etkinliklere 210 binin üzerinde izleyici katıldı.

İKSV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yılın ilk yarısında düzenlenen etkinlikler sona erdi.

İstanbul film, müzik ve caz festivallerinin de aralarında olduğu etkinlikleri, 210 binin üzerinde sanatsever takip etti.

Akbank sponsorluğunda 30 Mart-14 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve 2 hafta boyunca 6 salonda, 529 seansta, 23 bölümde 66 ülkeden 274 yönetmenin 226 filminin gösterildiği 32. İstanbul Film Festivali'ni 140 bin sinemasever izledi.

Yüzde 88 dolulukla geçen film gösterimlerinin yanı sıra festivalde, konukların katılımıyla renklenen 4 sinema dersi, biri 13. İstanbul Bienali işbirliğiyle olmak üzere 3 söyleşi, yönetmen, oyuncu ya da yapımcıların bizzat sunduğu onlarca film seansı ve "Köprüde Buluşmalar" kapsamında 2 atölye çalışması ile 9 panel gerçekleştirildi.

Borusan Holding sponsorluğunda 4-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 41. İstanbul Müzik Festivali'ne ise Vadim Repin, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Mario Joao Pires, Khatia Buniatishvili, Magdelena Kozena, Kim Kashkashian, Sol Gabetta gibi yıldız isimler katıldı.

500'ü aşkın sanatçıyı İstanbul'da ağırlayan, 22 konserin yanı sıra "Konsere Doğru" söyleşileri ve "Açık Konservatuar" etkinliğinin gerçekleştirildiği festivali 20 bine yakın kişi takip etti.

Garanti Bankası sponsorluğunda 2 Temmuz'da başlayan 20. İstanbul Caz Festivali de 25 bin sanatseverle buluştu.

14 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Alicia Keys'in 2 Temmuz'da Park Orman'da verdiği konserini 7 bin hayranı izledi.

Festivalin kapanışını ise 9 Grammy ödüllü usta müzisyen John Legend yaptı. 29 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenen konseri 4 bin müziksever takip etti.

Sanatseverler özel projelerle buluştu

UNESCO ile Thelonious Monk Caz Enstitüsü tarafından geçen yıl tüm dünyada düzenlenmeye başlanan "Uluslararası Caz Günü", bu yıl 30 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti işbirliği ve İstanbul Caz Festivali'nin yerel ortaklığı ile İstanbul'da kutlandı.

UNESCO Genel Direktörü Irina Bokava ve UNESCO İyi Niyet Elçisi Herbie Hancock'un katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, Aya İrini Müzesi'nde düzenlenen ve internet üzerinden tüm dünyaya canlı yayımlanan "Uluslararası Caz Günü Konseri" ile son buldu.

İstanbul'un dört bir yanında gün boyu süren etkinliklere ve konserlere, 3 bin 500 cazsever ilgi gösterdi.

Eczacıbaşı Topluluğu ve İKSV'nin Dr. Nejat F. Eczacıbaşı da ölümünün 20. yılında New York Filarmoni Orkestrası konserleriyle anıldı. Şef Alan Gilbert yönetimindeki New York Filarmoni Orkestrası'nın 3 ve 4 Mayıs'ta verdiği iki konseri, 5 binden fazla sanatsever dinledi.

İstanbul Tiyatro Festivali işbirliği ve Efes sponsorluğuyla mayısta gerçekleştirilen "Oyun Salonu"nun ilk yılında üç oyun, bir okuma tiyatrosu ve bir atölye etkinliği, tiyatroseverlerle Salon sahnesinde buluştu.

Ocak-mayıs aylarında 16 bin ziyaretçiyi ağırlayan Salon, yeni sezon için kapılarını eylül sonunda açacak.

Yılının ilk yarısında gerçekleştirilen İstanbul film, müzik ve caz festivallerine "BitamBiöğrenci" projesi kapsamında 2 bin öğrenci katıldı.

- İstanbul Bienali eylülden itibaren sanatseverlerle buluşacak

13. İstanbul Bienali, Koç Holding sponsorluğunda 14 Eylül-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bienalin başlığı "Anne, ben barbar mıyım?" şair Lale Müldür'ün aynı adlı kitabından alıntıyla küratör Fulya Erdemci tarafından belirlendi.

Bienal etkinlikleri kamusal programla şubat ayında başladı. "Kamusal Sermaye", "Kamuya Hitap Etmek" ve "Şehri Kamusallaştırmak" başlıkları altında gerçekleştirilen üç programı bini aşkın sanatçı ve sanatsever takip etti.

Bienalide güncel demokrasi biçimlerini sorgulayan, günümüzün mekansal-ekonomik politikalarını tartışmaya açan, uygarlıkla barbarlık kavramlarını sorunsallaştıran, bu bağlamda sanatın rolünü yeni ve alışılmışın dışındaki dillerle araştıran işler yer alacak. Politik bir forum olarak kamusal alan fikrine odaklanacak bienal, bu yıla özel ücretsiz gerçekleştirilecek.

Filmekimi eylülde başlayacak

İKSV'nin sonbahar film haftası Filmekimi, 28 Eylül- 6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

Filmekimi'nde aralarında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'yi kazanan Abdellatif Kechiche imzalı "Blue is the Warmest Colour / La vie d'Adale"in de olduğu yılın ses getiren ödüllü filmleri Türkiye'de ilk defa beyazperdede gösterilecek.

İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin birçok kentine de sinemanın en iyi ve güncel örneklerini götüren Filmekimi, bu yıl da İstanbul sınırlarını aşacak ve Türkiye'nin 6 şehrinde daha izleyicilerle buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İksv Etkinliklerine Sanatseverlerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement