İktisat Mimarları BİLGİ'de Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

İktisat Mimarları BİLGİ'de Buluşuyor

'Bilgi' ekonomi biliminin en önemli toplantılarından biri olan Ekonomik Tasarım Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

25.06.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 ile 4 Temmuz günü gerçekleştirilecek konferans, iktisadi tasarım alanının dünyaca ünlü bilim insanlarını ağırlayacak. Konferansın yan etkinliği olarak 30 Haziran ve 1 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek Deneysel İktisat Doktora Okulu'na dünyanın en önemli üniversitelerinden doktora öğrencileri ve genç araştırmacılar katılacak.

Konferansın yan etkinliği olarak 30 Haziran ve 1 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek Deneysel İktisat Doktora Okulu'na dünyanın en önemli üniversitelerinden doktora öğrencileri ve genç araştırmacılar katılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, 1 – 4 Temmuz 2015 tarihlerinde ekonomi biliminin dünyadaki en önemli toplantılarından İktisadi Tasarım Konferansı'na ev sahipliği yapacak. İktisadi Tasarım Topluluğu (Society for Economic Design) tarafından dünyanın en saygın üniversitelerinde iki yılda bir düzenlenen konferans, bu yıl Murat Sertel İleri İktisadi Araştırmalar Merkezi'nin organizasyonuyla İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

İktisadi Tasarım alanında hayata dokunan 200 çalışma

Uluslararası arenada büyük saygınlığa sahip konferansta, ekonomiden siyasete, bilgisayar teknolojilerinden eğitime farklı disiplinlerde çalışmalar yürüten bilim insanlarının ortak uygulama sahası olan İktisadi Tasarım alanında, dünyanın önemli üniversitelerinde yapılan yaklaşık 200 çalışma katılımcılarla paylaşılacak. Her birinde dört farklı sunumun yer alacağı 66 oturumdan oluşan konferansta; çevre kirliliğini önleme amaçlı yasaların, okullara öğrenci yerleştirme yöntemlerinin, böbrek nakillerinde uygulanacak eşleştirme prensiplerinin, seçim sistemlerinin, ihalelerin kontratların ve anlaşmaların tasarımı gibi geniş yelpazede başlıklar konuşulacak.

Ekonomide çığır açan uzmanlar katılacak

İktisadi Tasarım Konferansı 2015, İktisadi Tasarım alanında dünya çapında çalışmalara imza atan bilim insanlarını konuk konuşmacı olarak ağırlayacak. Ekinliğin en özel konuklarından biri; Mekanizma Tasarım Teorisi'nin temelleri atarak 2007 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Eric Maskin olacak. Harvard Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olarak çalışmalar yürüten Mascin, uzmanlık alanında yer alan Oyun teorisi, Sosyal Seçim Teorisi ve Anlaşma Teorisi gibi konularda araştırma ve deneyimlerini paylaşacak.

Konferansın bir diğer önemli konuşmacısı, deneysel ekonomi alanında öncü çalışmalar yürüten ABD Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü Ekonomi Profesörü Charles Plott olacak. Başarılı ekonomist konferansta, Deneysel Ekonomi ve Politika Tasarımı'ndaki güncel çalışmaların yanı sıra, Mekanizma Tasarımı, Seçim Teorisi, Sosyal Seçim Teorisi gibi uzmanlık konuları çerçevesinde konuşma yapacak.

Oyun Teorisi'nin önde gelen isimlerinden Princeton Üniversitesi Ekonomi Profesörü Stephen Morris, özel konuşmacıları arasında yer alacağı konferansta Oyun Teorisi, Ekonomi Teorisi, Mekanizma Tasarımı konularındaki çalışmalarını katılımcılara aktaracak. Ekonomi, teknoloji ve mühendislik alanlarını birleştirerek Oyun Teorisi'nin en yenilikçi alt araştırma alanı olan Mekanizma Tasarımı'nın global uzmanlarından Prof. Dr. Rakesh Vohra ise konferansın dördüncü özel konuşmacısı olacak. Pensilvanya Üniversitesi Ekonomi Profesörü Vohra, Mekanizma Tasarımı çalışmalarında odaklandığı kaynakların paylaşımının optimizasyonu ve ideal paylaşımı belirleyen dinamikler konusu başta olmak üzere bu alandaki araştırmalarını paylaşacak.

Deneysel Ekonomi Uzmanlarından Doktora Dersleri

İktisadi Tasarım Konferansı 2015 kapsamında Türkiye'de ilk ve tek olan İstanbul BİLGİ Ekonomi Laboratuvarı (BELİS) tarafından 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde Deneysel Ekonomi Doktora Okulu düzenleniyor. Gary Bolton (The University of Texas at Dallas), Jordi Brandts (Institute for Economic Analysis, Barcelona), Seda Ertaç (Koç University), Ayça Ebru Giritligil (İstanbul Bilgi University), Emin Karagözoğlu (Bilkent University) ve Charles Plott'un (California Institute of Technology) ders vereceği okula dünyanın önde gelen üniversitelerinden seçilen doktora öğrencileri ve genç araştırmacılar katılacak.

BİLGİ santralistanbul Kampüsü'nde 30 Haziran – 1 Temmuz arasında yapılacak Deneysel İktisat Doktora Okulu ve 1-4 Temmuz arasında gerçekleştirilecek İktisadi Tasarım Konferansı 2015 ile ilgili ayrıntılı bilgi için sed2015.bilgi.edu.tr adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İktisat Mimarları BİLGİ'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.


Advertisement