İl Genel Meclis Başkanı Sözen, Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

İl Genel Meclis Başkanı Sözen, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

İl Genel Meclis Başkanı Sözen, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle kentte görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

09.01.2018 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle kentte görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilen kahvaltı programına, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya, Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Serap Karaoğlu, Karabük İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, yazılı ve görsel basın mensupları ile ulusal haber ajans temsilcileri katıldı.

Kahvaltı sonrası gazetecilerin gününü kutlayan Sözen, İl özel idare çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

İl genel meclislerinin 5302 sayılı il özel idaresi kanunu ve belli yönetmeliklerle belirlenmiş yerel de yerel parlamento olduğunu söyleyerek, " Eğitimden sağlığa imardan kültür turizme alt yapının oluşmasına kadar çok derin bir yelpazeye sahip. İl özel idaremizin ve il genel meclisimizin bölgeye ve kırsala hizmet etme şeklini üçe ayırıyoruz. KÖYDES il özel idaresinin yapmış olduğu doğrudan yatırımlar diğeri ise iller bankası örnekleriyle yapılan çalışmalar. İl genel meclisi deyince hep köylerle ilgili kırsalla ilgili sorular sorulur tüm il sınırları içerisinde il merkezlerinde yapılan kamu yapılarıdır. 2005 yılında kurulan kısa adı KÖYDES olan köylerimizde değişim sürecinin başlatıldığı günden bugüne KÖYDES kurulana kadar kronikleşmiş birçok sorunu ve bu sorunların üzerine cesaretle gidilmesi şansı bulunmuştur. Büyük ve iddialı sözlerle yola çıkılmış şehirde ne varsa köylerde o olacak mantığıyla ödenekler tahsis edilmiştir. Bu ödeneklere baktığımızda bugüne kadar toplam 120 milyon lira civarındadır. Bu ödenekler 110 milyon eski parayla 120 trilyona yakın. Alt köylerin alt yapı problemi çözülmüş oldu. 2017 yılında ilimize çok güçlü ödenekler tahsis edildi. Geçen yıl 16 milyon bir ödenek tahsis edildi ve birçok alanda olduğu gibi asfaltların yapılması tamiri onarımı yeni kanalizasyon foseptik arıtma tesisiyle ilgili birçok projeyi hayata geçirdik. Şuanda KÖYDES projesi olarak tamamlanmayan proje kalmamıştır. Geçtiğimiz yıl 130 km satıh kaplama asfaltımızı gerçekleştirdik.Geçen yıl yenisini almış olduğumuz taş kırma makinası ile kendi malzemesini kendi üreten özel idareler arasına girdik. Nakli anlamda para harcamış olduğumuz konu bizim yol malzemesiydi. 160 bin ton yol malzemesi üretimi gerçekleştirdik. 2017'de 220 bin ton yol malzemesini üretmiş oldukları rakamsal değeri ise ton başına 10 TL olarak düşünüldüğünde 22 milyon civarında. Buradan tasarruf ettiğimiz parayla köylerin diğer sorunlarına el atmış oluyoruz. Alınmış olan bu kararın ne kadar yerinde olduğu aşikardır. Bunun faydasını özellikle 2017 yılında hissettik. Çıtamız daima yükseliyor. Son 3 yılda yapmış olduğumuz soğuk asfalt 416 km ve bununda yol malzemesi olarak ihtiyaç duyduğumuz malzeme 416 bin ton sarı malzeme ihtiyacı anlamına gelmektedir." dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İl Genel Meclis Başkanı Sözen, Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altın ons fiyatı 2.233 dolardan işlem görürken, doların efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Bilecik'te Ziyaretlerde Bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu Bilecik'te Ziyaretlerde Bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu. Zorlu, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Bilecik Belediyesi'ne geçen Zorlu, Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü. Atatürk Parkı'nda esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Zorlu, İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek istedi. Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini belirtti ve Bilecik'te vatandaşların sorunlarına çözüm bulacaklarını ifade etti.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı. Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.


Advertisement