İl Genel Meclisi Başkanı Tekin'e Ziyaretler - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Başkanı Tekin'e Ziyaretler

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr.

08.02.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ve Çanakkale 3. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürü İsrafil Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin'i makamında ziyaret etti.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çevre duyarlılığının artması ve konuyla ilgili üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Çanakkale'yi ikiye bölen Sarıçay konusunda bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Tekin, "Bu konuda proje hazırlığı içerisindeyiz. Bu düşünce ile İl Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Burhan Kütük ve Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürümüz İsrafil Erdoğan'ı davet ettik. Bunun dışında Milli Parklar ile ilgili meclisimizin bize verdiği önerge doğrultusunda bilgilerini aldık. Sarıçay bölgesinde gerçekleştirilecek proje ile çevre düzenlemesinin daha iyi olacağı düşüncesiyle bir çalışma başlatacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ise gerçekleştirilmesi düşünülen çalışmanın Çanakkale için hayırlı ve faydalı olacağını belirtti.

Proje içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de 2 Milli Park bölgemiz bulunmaktadır. Gelibolu Tarihi Milli Park bölgesinde 1, ilçe merkezi ve 8 köyümüz bulunmaktadır. İlçe merkezimizin imar planı bulunmaktadır. 8 köyümüzden Alçıtepe, Kilitbahir, Seddülbahir'in imar planı 2007 yılında yapılmıştı. Alçıtepe köyünün imar planı onaylanmıştı. Kilitbahir ve Seddülbahir köylerinin imar planları kıyı çizgi sorunu nedeniyle bakanlıkça onaylanmamıştı. 45 köy Bigalı, Kocadere, Büyük Anafarta, Küçük Anafarta ve Seddülbahir köylerinin ise Koruma Amaçlı ve Uygulama imar planları bakanlıkça 2011 yılında ihale edildi. Planlama sona erdi. İlgili firmanın planları bize sunmasının ardından onay süreci başlayacaktır. Troia Milli Park alanı içerisinde Kumkale Beldesi ve 5 köyümüz bulunmaktadır. Tevfikiye, Halileli ve Yeniköy imar planları yapıldı ve onay aşamasındadır. Çıplak ve Kalafat köylerinin imar planları ise yapılmadı. İl Özel İdaresi ile beraber ortak hareket edilerek yapılacaktır. Koruma Kurulunca alınmış olan geçiş dönemi yapılanma koşullarına uygun hazırlanan projelerle ilgili kurumca onay alındıktan sonra yürürlüğe girecektir."

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük de "Halk Sağlığını ilgilendiren konularda bize üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bu konuda birlikte hareket ederek gerekli hizmetin verilmesini sağlayacağız" dedi.

Muhabir: Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Başkanı Tekin'e Ziyaretler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement