İl Genel Meclisi Üyesi Gültekin İddialara Yanıt Verdi - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Üyesi Gültekin İddialara Yanıt Verdi

İl Genel Meclisi Üyesi Gültekin İddialara Yanıt Verdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfun Öztürk’ün özel idareden eğitim için ayrılan paraların il genel meclisi üyeleri tarafından başka yerlere ayrıldığı yönelik iddiasına AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin yanıt verdi.

01.10.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfun Öztürk'ün özel idareden eğitim için ayrılan paraların il genel meclisi üyeleri tarafından başka yerlere ayrıldığı yönelik iddiasına AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin yanıt verdi. Gültekin iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi ve İl Daimi Encümen Üyesi Rıfkı Gültekin, Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Şube Temsilcisi Tayfun Öztürk'ün özel idareden Ereğli'nin eğitim ihtiyaçları için ayrılan paralarının başka taraflara kaydırıldığına yönelik iddialarına yanıt verdi. İddiaların asılsız olduğunu dile getiren Gültekin, özel idare mevzuatına göre her yıl eğitime bütçeden yüzde 20 pay ayırıldığını, bu bütçenin kontrolünün de tamamen valinin yetkisinde olduğunu söyledi. Gültekin açıklamasında "Türk Eğitim Sen başkanı arkadaşımıza öncelikle özel idare yasasını iyi bir irdelemesini öneririm. Biz özel idare mevzuatımız gereği bütçemizin yüzde 20'sini milli eğitim payı olarak ayırıyoruz. Direk valinin emrine tahsis ediyoruz. Buradaki kullanımlar ilçelerin ihtiyaçlarına göre tamamen valilik koordinasyonunda olmaktadır. Ben arkadaşımızın bu huşulara dikkat ederek sorumluluk çerçevesinde açıklama yapmasını öneririm. Geçmiş dönemlerde Zonguldak genelini irdelediğimizde ikili öğretim anlamında en problemli ilçe Ereğliy'di. Fakat 2013-2014 yıllarında Valilik, il genel meclisi, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımızın koordinasyonunda Ereğli'de ki bu açığın kapatılması noktasında ciddi çalışma yapıldı. Şu anda Ereğli'de ikili öğretim yapan okulumuz ciddi boyutta azaldı. 1 veya iki tane okulumuz ikili öğretime devam ediyor. Ereğli gerçekten Zonguldak'ın yıldızı. Sürekli büyüyen ve göç alan bir kentimiz. İhtiyaçlar sürekli artıyor. Bu nedenle yeni okullara ihtiyaç olması da çok doğal. Biz sadece 2015 yılında Ereğli'de ki okullarımızın boya, badana, tamirat ve doğal gaz dönüşümüne 2 milyon TL para harcadık. Geçtiğimiz yıl 7-8 tane okulumuzu hizmete açtık. Yine 2015 yılında zemin etütleri, ihalesi yapılmış 5 tane yeni okulumuz var. Kavaklık Mahallesi'nde çok ciddi okul ihtiyacı var. Düğün salonunun arkasında arsa bulduk. Buranın kamulaştırılması ile alakalı bütçe ayrıldı, ödeneği hazır ancak davalık olduğu için hukuka aksetti. Kepez bölgesi en fazla göç alan bölgemiz. Burada okula ihtiyacımız var. Ereğli lisesinin yenilenmesi gerekiyor. Bunları biz her gün takip ediyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Üyesi Gültekin İddialara Yanıt Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement