İl Genel Meclisi Üyesine Tefecilikten Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

İl Genel Meclisi Üyesine Tefecilikten Hapis Cezası

İl Genel Meclisi Üyesine Tefecilikten Hapis Cezası

Antalya'nın merkez ilçelerinden Konyaaltı'nın CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi emekli öğretmen Gülay Bolatan, tefecilik yaptığı gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 10 gün hapis, 80 bin lira adli para cezası; eşi Halil Bolatan ise 4 yıl hapis ve 100 bin lira...

25.01.2013 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın merkez ilçelerinden Konyaaltı'nın CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi emekli öğretmen Gülay Bolatan, tefecilik yaptığı gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 10 gün hapis, 80 bin lira adli para cezası; eşi Halil Bolatan ise 4 yıl hapis ve 100 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Bolatan çiftini hem tüm kamu görevlerinden, hem de anne-babalık haklarını kullanmaktan men etti.

Polis, 12 Eylül 2009'da tefecilik yaptıkları iddiasıyla Gülay ve Halil Bolatan çiftini gözaltına aldı. Bir gece emniyet nezarethanesinde tutulan CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Gülay Bolatan ile eşi Halil Bolatan, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak haklarında 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 3 yıldan fazla bir zamandır süren yargılama sonunda geçen ay yapılan, Gülay ve Halil Bolatan çiftinin katılmadığı son duruşmada, sanıklar çeşitli cezalara mahkum edildi.

YAT YAPTIRMAK İSTEDİK

Bolatan çifti, yargılama sırasında verdikleri ifadelerde, kendilerinden şikayetçi olan Serdar Aydemir ve İsmet Yılmaz'a yat yaptırmak istediklerini, bu nedenle 85 bin Euro nakit ödediklerini, şikayetçiler yatı yapmayınca paralarını geri almak için girişimde bulunduklarını iddia etti.

Aydemir ve Yılmaz'ın avukatları Rumi Mercan ise sanık çiftin yaptıkları tefeciliğe kılıf uydurmak için 'yat yaptırma' bahanesine sığındıklarını öne sürerek, "Yat üretimi sadece Antalya Serbest Bölge'de yapılır. Üstelik yat yapımı için imzalanan sözleşmenin Serbest Bölge Müdürlüğü tarafından onanması gerekmektedir. Emekli öğretmen Gülay Bolatan'ın üzerindeki gayrimenkullerin çokluğu da tefecilik yaptıklarını açıklamaktadır" dedi.

HAPİS VE PARA CEZASI

Yargılama sonunda mahkeme Bolatan çiftinin tefecilik yaptığına hükmederek, Halil Bolatan'ın 4 yıl hapis ve 100 bin lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Antalya İl Genel Meclisi Üyesi emekli öğretmen Gülay Bolatan ise 3 yıl 1 ay 10 gün hapis ve 80 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezaları ertelemeyerek, mahkeme kararının Yargıtay'ca onanmasının ardından sanıkların hapis cezalarını çekmelerine hükmetti.

KAMU VE ANNE-BABALIK HAKLARINDAN MEN

Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Kalkan kararında ayrıca, Gülay Bolatan ile ilk evliliğinden 3 çocuğu bulunan eşi Halil Bolatan'ı, sürekli ve süreli kamu görevlerini üstlenmekten, TBMM üyeliğinden veya devlet il, belediye, köy veya bunların denetimi, gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen atamaya ve seçime tabi bütün memuriyet hizmetlerinde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, çocukları üzerindeki velayet hakkından, vesayet veya kayyumluğa ait bir hizmette bulunmaktan yoksun bırakılmalarına karar verdi.

YARGITAY ONARSA, CEZAEVİNE GİRECEKLER

Temyizle Yargıtay'a gönderilen mahkeme kararı onanırsa, Bolatan çifti hem hapse girecek, hem para cezalarını ödeyecek, hem de kamu ve velayet haklarından yoksun kalacak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Genel Meclisi Üyesine Tefecilikten Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement