İl İstihdam Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl İstihdam Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2012 yılı 3.toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleşti.

18.07.2012 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2012 yılı 3. toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleşti.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Yakup Güney, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Tatar, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sait Uluçay, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Sami Işık, Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mücahit Çelik, Kahta Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Engin Artar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda Çalışma ve iş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde Adıyaman ve ilçelerinde yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projelerini değerlendiren Vali Ramazan Sodan, "Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma ve park düzenlemeleri konularında 26 adet proje hayata geçirildi. Projeler kapsamında 730 kişi 01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren altı ay süreyle istihdam edilmeye başlanırken, 2012 yılının Ocak ve Nisan aylarında başlatılan 8 ay süreli 22 adet projede istihdam edilen bin 475 kişi ile birlikte toplam 48 projede 2 bin 205 kişi çalışmaya devam etmektedir. Gerçekleştirilen projelerde; hem niteliksiz iş gücüne geçici istihdam sağlandı hem de projelerin yürütüldüğü kamu kurumlarının toplum yararına olan hizmetlerine önemli katkı sağladığı gözlenmiştir. Yine aynı dönem içerisinde 18 adet işgücü yetiştirme kursu açılmış olup bu kurslara 460 kişi devam etmektedir. Bu kurslarla birlikte, 2012 yılının ilk altı ayında açılan toplam 30 adet işgücü yetiştirme kursuna 721 kişi katılmıştır. Söz konusu proje ve mesleki eğitim faaliyetleri arttırılarak devam ettirilecektir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl İstihdam Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement