İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Kamçı’nın başkanlığında toplanarak, il genelinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

25.10.2017 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Kamçı'nın başkanlığında toplanarak, il genelinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Vali Yardımcısı Baha Başçelik, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katıldığı toplantıda 2017 yılının ilk 9 ayının genel bir değerlendirmesini yapan Vali Kamçı, toplantının vatandaşlara, iş arayanlara ve işverenlere hayırlı ve verimli olması temennisinde bulundu.

2017 Ocak - Eylül döneminde 35'i kamu, 47 bin 565'i ise özel sektörden olmak üzere toplam 47 bin 600 kişilik açık iş ilanı alındığını ifade eden Vali Kamçı, şu bilgileri verdi:

"2017 Ocak - Eylül döneminde 156 kamu, 17 bin 585 özel sektör olmak üzere toplam 17 bin 741 kişi işe yerleştirilmiştir. 2016 yılında işe yerleştirilen kişi sayısı 8 bin 439'dur. Aynı dönemde SGK kayıtlarına göre İlimizde özel sektörde 71 bin 970 kişi işe yerleşmiş olup, bu rakam Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü tarafından özel sektörde gerçekleştirilen işe yerleştirme sayısına oranlandığında; özel sektör etkinlik oranı % 23 olarak gerçekleşmiştir."

İŞKUR bünyesinde oluşturulan İş ve Meslek Danışmanlığı Uzmanlığı ile yürütülen işveren ile işçiyi buluşturma faaliyetleri ve meslek edindirme kurslarının önemine dikkat çeken Vali Kamçı, şu şekilde devam etti:

"2017 Ocak - Eylül döneminde Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanlığı Faaliyetlerinden toplam 117 bin 7 kişi faydalanmıştır. Bunlardan 32 bin 208'i ile iş arama becerileri, veli toplantıları ve meslek danışmanlığı gibi konularda grup görüşmeleri yapılmıştır. Başvuranlardan 84 bin 799'u ile de bireysel iş ve meslek danışmanlığı görüşmesi yapılmıştır. İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri neticesinde yapılan işe yerleştirmelerin yanında, 3 bin 535 kişi de Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen çeşitli mesleki eğitim kurslarına yönlendirilmiştir."

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement