İl Koordinasyon Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 3’üncü Dönem Toplantısı, Vali Süleyman Tapsız başkanlığında yapıldı.

30.07.2015 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 3'üncü Dönem Toplantısı, Vali Süleyman Tapsız başkanlığında yapıldı.

Kamu Kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Kilis İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 3'üncü Dönem Toplantısı, Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Yatırımcı kuruluşların işbirliği içerisinde çalıştığını belirten Vali Tapsız, Kilis'te uygulanmakta olan toplam kamu yatırımcı kuruluş proje sayısının 353 olduğunu, bu projelerin 154'ünün Genel İdare bütçesi kapsamındaki kuruluşlarca, 199'unun mahalli idare kuruluşlarınca yürütüldüğünü belirtti.

Vali Tapsız, "Projelerin bedelleri toplamı 683 milyon TL, 2015 yılı ödenekleri toplamı 62 milyon TL, dönem sonuna kadar yapılan harcamalar ise 55 milyon TL'dir. Projelerin başlangıcından günümüze nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 17 seviyesindedir. Yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde projelerin tarım, hizmet, ulaştırma, eğitim ve sanayi sektörlerinde yürütüldükleri görülmektedir" dedi.

Vali Tapsız, genel bütçeli kamu kuruluşlarınca yürütülen 154 proje olduğunu belirterek, "Merkez ilçe için 137 proje, Musabeyli için 12 proje, Elbeyli 1 ve Polateli ilçeleri için 4 proje yürütülüyor. Mahalli idare kuruluşlarına bakıldığı zaman ise İl Özel İdaresi 190 proje, Kilis Belediyesi 9 proje yürütüyor" dedi.

Toplantıya Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcıları Hakan Ezgi ve Mehmet Sülün, İlçe Kaymakamları, resmi kurumların bölge müdürleri, daire amirleri ile yatırımcı kuruluşlar katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Koordinasyon Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement