İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Mahkeme Kararı ile Değişim - Son Dakika
Yerel

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Mahkeme Kararı ile Değişim

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Mahkeme Kararı ile Değişim

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü vekaleten yürüten Prof.Dr.Abdullah Soykan, görevinden ayrıldı.

18.11.2013 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü vekaleten yürüten Prof. Dr. Abdullah Soykan, görevinden ayrıldı. Soykan, ayrılışının gerekçesi olarak kendisinden önce İl Müdürlüğünü yürüten eski müdürün mahkeme kararı ile görevine yeniden iade edilmesini gösterdi. Bu arada, görevden alındıktan sonra hukuk mücadelesi başlatan ve Bölge İdare Mahkemesi'nin görevine iadesine karar verdiği Mustafa Çaltı ise bu sabah itibariyle makamına geçerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yeniden devraldı.

Ayrılışıyla ilgili bir veda mesajı yayınlayan Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Soykan, 4 Haziran 2012 tarihinde Balıkesir Valiliği'nin daveti Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü' nün uygun görüşü Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın onayı ile başladığı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle (18 Kasım 2013 Pazartesi) ayrıldığını, kendisine verilen hizmet fırsatını en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmeye çalıştığını belirterek herkese teşekkür etti. Abdullah Soykan, 18 ay süren göreviyle ilgili şunları söyledi;

"Bilgi birikimi, tecrübesi ve vizyonu ile bana her zaman büyük destek olan Sayın Valimiz Ahmet Turhan'a teşekkürü bir borç bilirim. Yine göreve geldiğim günden çok kısa bir süre sonra Batman Valisi olarak atanan eski valimiz Sayın Yılmaz Arslan Beye bana Balıkesir ve Balıkesirlilere hizmet etme imkanı sağladığı için çok teşekkür ederim. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzden sorumlu Vali Yardımcımız Sayın Selda Dural hanımefendi yaptığımız tüm çalışmalarda bizleri her zaman yüreklendirmiş ve desteklemiştir. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahir Alkan üniversitemiz ile şehrimizin ve ilimizin bütünleşmesi adına bizlerden desteğini hiç esirgemedi. Aslında istenildiği takdirde Abdullah Soykan örneğinde olduğu gibi şehrimize ve ilimize üniversitemizden bir çok alanda katkı sağlayacak çok kıymetli akademisyenlerimizin bulunduğu farkındalığını oluşturmak benim de bu görevi kabul ederken en önemli amaçlarımdan birisi idi. Yine çalışmalarımızda her zaman işbirliği güç birliği yapma imkanını bizlere verdikleri için Balıkesir Belediye Başkanımız Sayın İsmail Ok'a, ilçe kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza da en içten teşekkürlerimi sunarım. Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak görev yaptığım sürede Ankara'da, Bursa'da ve Balıkesir'deki Bakanlık personelimizin yakın ilgi ve alakasını görmüş olmamdan dolayı onlara da teşekkür etmek isterim. Yine ilimizde Bakanlığımıza bağlı tesislerin sahipleri ve üst düzey yöneticilerine, tur operatörlerine, seyahat acentesi sahiplerine ve profesyonel turist rehberlerine de teşekkür ederim. Çünkü onlar sektörümüzün mihenk taşları olarak hiç yorulmadan, yılmadan ve bıkmadan değerlerimizi tanıtmak için uğraşmaktadırlar. Ayrıca Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzün çalışmalarını kıymetli Balıkesirlilere duyurma konusunda gösterdikleri özveri için de Balıkesir'imizin yazılı ve görsel basınına da çok teşekkür ederim. 18 aylık çalışma süremiz içerisinde Balıkesir ili sınırları içerisinde 'biz' olarak bir çok çalışma imkanı bulduk. Bu çalışmalarda Valiliğimiz bizim için her zaman lokomotif oldu. Bundan sonraki süreçte de ilimizin kültür ve turizminin gelişmesi yönünde devam eden çalışmalarda Valiliğimizin, Üniversitemizin, Güney Marmara Kalkınma Ajansımızın, yerel yönetimlerimizin, sektör temsilcilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın önemli rol oynayacağına inancım tamdır. Balıkesir ili yakın gelecekte hem Türkiye'de hem de dünyada önemli bir destinasyon olarak yerini alacaktır. Çünkü başta Sayın Valimiz Sayın Ahmet Turhan olmak üzere, Sanayi Odamız, Ticaret Odalarımız, Ticaret Borsalarımız ve OSB'lerimiz hedefe kilitlenerek, büyük bir sinerji oluşturdular. Bu birlik ve beraberliğin çıktılarını inşallah en kısa zamanda hep birlikte göreceğiz."

SOYKAN: "VEDA DEĞİL ELVEDA"

Balıkesir Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Abdullah Soykan, bundan sonra üniversitedeki akademik görevine devam edeceğini belirtti. Bu ayrılışının veda değil küçük bir elveda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Abdullah Soykan, "Benim için her son aynı zamanda bir başlangıçtır. Bunun Balıkesir'e hizmet anlamında bir veda değil, küçük bir elveda olduğunu düşünüyorum. Hayat felsefemde ne kadar süre görevlerde kaldığım hiç önemli değildir, benim için önemli olan kaldığım süre içerisinde neleri çalışma arkadaşlarımız ile birlikte başarabildiğimizdir. Bu görevde iken fark ettiğim ve beni en fazla mutlu eden şey; Balıkesir'de tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında var olan koordinasyon, çalışma barışı ve huzurudur. Bunun için başta Sayın Valimiz Ahmet Turhan olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerine de teşekkür etmeyi bir görev sayarım. Devletimizi yöneten çok kıymetli devlet adamlarımız tarafından Balıkesir için yapabileceğim bir şeyler olduğuna inanıldığında her zaman ve her şartta göreve hazır olduğumu ifade etmek isterim" dedi.

ESKİ MÜDÜR YENİDEN MÜDÜR

Öte yandan, eski Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Balıkesir'de önceki dönemde Vali Yılmaz Arslan'ın tasarrufuyla bu görevinden alınmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığında görevlendirilen Mustafa Çaltı, Bakanlıktan sonra Kırklareli'ye İl Müdürü olarak atandı. Dönemin Valisi Yılmaz Arslan tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin görevinden alındığını bu sebeple da kanuni yollardan hakkını aramak için hukuk mücadelesi başlattığını söyleyen Mustafa Çaltı, "Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin alındım görevden. Bu nedenle de yasal yollardan hakkımı aradım. Yaklaşık 8 aylık bir mahkeme süreci oldu. Balıkesir'deki görevimden alındıktan sonra geçici olarak Ankara'ya atanmıştım, Bakanlıkta görev yaptım. Bir süre sonra Kırklareli İl Müdürü olarak atandım. Bölge İdare Mahkemesine açtığım dava lehimde sonuçlandı ve Balıkesir'deki görevime iade edildim. Hayırlısıyla hizmetlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu arada, aslen Balıkesir Dursunbeyli olan 2004 yılından 2010 yılına kadar kesintisiz olarak Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yaptı. Kadrosu da 'İl Müdürü' olan Çaltı, görevden ayrıldıktan sonra tekrar döndüğü Balıkesir'de 5. Vali ile çalışmaya başladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Mahkeme Kararı ile Değişim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement