İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Açıklaması

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Açıklaması

Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven Mevlid Kandili münasebeti ile yaptığı konuşmada, “Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylardan birisidir” dedi.

21.12.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven Mevlid Kandili münasebeti ile yaptığı konuşmada, "Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylardan birisidir" dedi.

Mevlid Kandili münasebetiyle basın toplantısı düzenleyen Müftü Doç. Dr. Şahin Güven, Mevlid Kandili'nin önemine değinerek, "Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylardan birisidir. Çünkü onun dünyaya geldiği dönemde insanlar her türlü değer ölçülerini yitirmiş, yollarını şaşırmışlardı. Küfür, haksızlık ve zulüm gönülleri karartmış, insanları Allah'a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Ferdi ve sosyal ahlak tamamen bozulmuştu. Dünyada insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey olan huzur, can ve mal güvenliği ortadan kalkmıştı. Dünyanın birçok köşesi kanlı boğuşmalara sahne oluyordu. İnsanlık bir kurtarıcının gelmesini dört gözle bekliyordu. Bütün ümitler Yahudi ve Hristiyan dinlerinin müjdelediği ahir zaman peygamberine yönelmişti. Peygamber efendimiz böyle bir zamanda dünyaya gelmişti. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerden birisidir. İnsanlığın her zaman ve mekanda Peygamber Efendimiz'in tebliğ ettiği ilahi mesajlara ve bu mesajların hayata geçirilmiş şekli olan onun sünnetine ihtiyacı vardır. Çünkü İslam Resülullah'ın şahsında açıklanmış ve hayata geçirilmiştir" dedi. Kandil gecesi yapılacak olan ibadetler ve programlar hakkında da bilgi veren Müftü Güven, "Bu gece camiye gidilmeli, cemaatle namaz kılınmalı, vaaz ve nasihatler dinlemeli, toplu dualar edilmelidir. Evlerde büyüklerin elleri öpülerek, küçüklere hediye verilerek, yoksul yetim ve muhtaçlara da yardım edilerek sevindirilmeli, fakir fukara görüp gözetilmelidir. Yine bu gece namazlar kılınmalı, Kur'an-ı Kerim okunmalı ve günahlara tövbe istiğfar edilmeli, Peygamberimize bol salavatı şerife getirilmeli, kendimiz için, ailemiz için, milletimizin mutluluğu ve devletimizin bekası için dualar edilmelidir" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven kandil akşamı başta Hunat Camii olmak üzere camilerde programlar düzenleneceğini ve vatandaşları camilere beklediklerini de sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement