İl Özel İdaresi Hayvan İçme Suyu Temini Projesine İmza Atıyor - Son Dakika
Yerel

İl Özel İdaresi Hayvan İçme Suyu Temini Projesine İmza Atıyor

İl Özel İdaresi Hayvan İçme Suyu Temini Projesine İmza Atıyor

Sivas İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Meraküm Merasına "Hayvan İçme Suyu Temini Projesi" uygulanıyor.

07.10.2013 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Meraküm Merasına "Hayvan İçme Suyu Temini Projesi" uygulanıyor.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından çalışmalarına başlanan proje kapsamında Merkeze bağlı Başsöğüt Köyü ve Ağcaniş köylerinin susuz meraları suya kavuşacak. Geçiminin önemli bir bölümünü tarım ve hayvancılıkla temin eden yöre halkı için proje çok büyük bir önem arz ederken, meralarda su ihtiyacı karşılanarak hayvanlarım hem sağlıklı beslenmesi hem de et ve süt veriminde artış sağlanması hedeflenecek.

Proje çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, proje bedelinin 175 bin TL olduğunu ifade ederek, Meraküm merasına verilecek suyla hayvancılığın canlılık kazanacağını söyledi.

Şehrin coğrafi ve sosyo-ekonomik yapısı dikkate alındığında hayvancılık sektörünün önemli bir gelir üstlendiğini kaydeden Keskin,"Kırsal alanda kısa vadede en az yatırımla istihdamın sağlanması, aile ekonomisinin desteklenmesinde hayvancılık büyük bir öneme sahiptir. Hayvancılığın büyük ölçüde meralara bağlı olması sebebiyle, meralardan amacına uygun şekilde faydalanmak için İl Özel İdaresi olarak 'Hayvan İçme Suyu Temini Projesi'ni' başlattık. "dedi.

Projenin uygulanması ile merada kabul edilebilir mesafede hayvanların otlatıldığı yerde suvatlar yapılarak su içmelerinin sağlanacağını vurgulayan Keskin, "Projeden faydalanacak olan Başsöğüt ve Ağcainiş köylerinin bin 100 büyükbaş ve 700 küçükbaş hayvanları vardır. Yetersiz sulamadan dolayı 4 bin 184 kg et kaybı, 8 bin 754 kg süt kaybı olduğu hesaplanmıştır" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Özel İdaresi Hayvan İçme Suyu Temini Projesine İmza Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement